Skorer Öğretmen Elvan

Öğretmen Elvan

05.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terzi, Elvan Abeylegesse’nin örnek olduğunu ve başarı geldiğini söyledi, “Elvan sayesinde nasıl Avrupa Şampiyonu olunur, nasıl yarış kazanılır öğrenildi” dedi

Öğretmen Elvan

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türk atletizminin yükselişini değerlendirdi, sporcuların profesyonelce çalışmayı ve davranmayı öğrendiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı


Bu yıl için en büyük hedefin Londra Olimpiyat Oyunları olduğuna dikkati çeken Terzi, ”Tüm ülke ve federasyonlar için en büyük hedef olimpiyatlardır. Sporcuların da en büyük hedefi olimpiyat. 27 sporcuyla, en fazla katılımın olduğu federasyonuz. Sadece orta veya uzun mesafede değil, atlamalarda da olimpiyatlarda varız. Bu branşta da madalya alacağız” diye konuştu.
Türk atletizminde her yıl ilkleri yaşadıklarını vurgulayan başkan Terzi, şöyle konuştu:


”Barcelona’da 3 altın, 1 gümüş madalya kazanmış, 7 finalde yarışmıştık. Oraya 20 sporcuyla katılmıştık. Helsinki’de ise 21 sporcuyla yer aldık. Bunlar sistemli çalışmaların sonucudur. 2004 yılından beri hazırlıklarımız devam ediyor. Federasyonumuzu kurumsal hale getirdik. Sistemleri kurduk. Hedeflerimiz var, o hedeflere doğru gidiyoruz. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği ile entegre olduk. Birlikte çalışıyoruz. Eksik branşlarımız için yurt dışından antrenörler getiriyoruz. Danışman antrenör, getiriyoruz. Sporcularımız nerede iyi çalışabileceklerse, en iyi ortamlara gönderiyoruz. Projelerimizle, takiplerimizle sporcular hedefe ulaşıyor.”

Amatörlük kalmadı
Geçmişte atletizmde bazı sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Terzi, Türkiye’nin bu sıkıntıları aştığını dile getirdi. Mehmet Terzi, artık antrenörler ve sporcuların üst seviyede olduğunu anlatarak, “Sporcularımız daha çok organizasyona gidiyor. ’Amatörlük’ diye bir şey kalmadı. O seviyeye çıkmış bir sporun antrenörü de sporcusu da profesyonelce davranmalı. Bilimsel olarak hazırlıklar olduğu için başarı geliyor. Dünya ve Avrupa’daki sporcularla eşit şartlarda hazırlanıyoruz. Aynı bilgilere sahibiz. Profesyonelce çalışıyoruz” dedi.
Milli atlet Elvan Abeylegesse’nin iyi bir örnek olduğunu kaydeden Mehmet Terzi, “Elvan sayesinde nasıl Avrupa Şampiyonu olunur, nasıl yarış kazanılır öğrenildi. İdolleri oldu. Nasıl profesyonel davranılacağını, gördüler” yorumunu yaptı.