Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Özellikle eskiler de Nba de uzun oyuncular drafte girerken neredeyse tüm kolej kariyeri bilinen oyuncuların seçimi bile bir hayli zor olurdu.Zaman içerisinde kalıplı, sadece çember altı oynayan oyuncuarın yerine daha hareketli, uzaktan dış şut atan oyuncu profilleri gelişti. Tabi burada bu gözlemi ilk yapabilen takımlar genelde daha doğru oyuncuları seçtiler. Yine de draft tarihi oyuncu hataları ile dolu.

Transfer dönemi de böyle. Kona, Mousheu, Şota, Alex ,Pierre Wan Hoojdonk gibi iyi oyuncuları ya da iyi olabilecek oyuncuları ya da zaman içerisinde sadece kariyeri ile değil değişen oyuncu yetenekleri ile de doğru oyuncuları seçmek kolay değil.

Haberin Devamı

Transfer haberleri yine her yerde..Bir sürü oyuncu geliyor,gidiyor. Galatasaray ile çizilen oyuncuların başında Milik geliyor. Napoli forması giyen Polonyalı oyuncu son derece etkili.Özellikle Kontrataklarda ve kaleci ile karşıya karşıya kaldığı pozisyonlarda rakibi hiç umursamıyor.

Anlaşmaya vardıklarını söyledikleri Trezeguet çok iyi seçim. Rodriguez ile birlikte eğer Gomis de takımda kalırsa galatasaray ileri ucunun potansiyelini inanılmaz yükseltir.Ancak onlar için sorun bence orta saha da.Orta saha da Tolga 'nın önünde Galatasaray'ın atak yapabilme gücünü arttıran bir isim mutlaka alınmalı.Bunu da aslında görebilecekleri en iyi yer yine Dünya kupası..

Yine bir diğer oyuncu Nijeryalı Ahmet Musa da Galatasaray'ın radarında.Etkili,güçlü ve yaratıcı bir oyuncu. Ancak belki Milik için aranılan isim diyebiliriz. Ahmet Musa belki bu şartlarda Beşiktaş için daha iyi bir seçim.

Fenerbahçe ise şu ana kadar oldukça suskun. Comolli ve anlaşmaya vadıklarını açıkladıkları Cocu haricinde pek bir gelişme yok. Transfer mevsiminde erken kalkan erken yol alır. Araya dünya kupası girmiş olsa bile.

Fernandao ve son olarak OzanTufan 'ın da ayrılacağı söyleniyor. Jannsen'in kalmasından yanalar.Ancak sadece Jannsen Fenerbahçe için bu mevkide yeterli olmayacaktır.Soldado ve Jannsen eğer daha iyilerini alamazsa kalabilir. Ancak çok iyi iki hücum oyuncusu Fenerbahçe için elzem...

Haberin Devamı

Beşiktaş ise Atiba ile sözleşme uzatmaktan yana ve forvet için pek çok isim söyleniyor. Beşiktaş 'ın Wagner love ile forvetini güçlendirme çabaları bekledikleri gibi olmamıştı. Çünkü Wagner Love 'un da Alanyaspor da hemen hemen tüm pasları aldığı gibi bir sistem de oluşmadı Beşiktaş ta. Bu sene Negredo eğer kalacaksa yanına çok iyi bir forvet şart gibi duruyor.