Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Trabzonspor sezon içerisinde takımdan ayrılan pek çok futbolcusuna rağmen ligde istikrarlı. Boş alan bulan, rakibi hem kanatlardan çeviren hem de orta alanda teknik ayakları ile sürekli pozisyon arayan bir takımlar. Defansları işini yapıyor. Forvetleri hem güçlü hem de takımla iyi anlaşan isimler.

Onur, Esteban, Burak gibi oyuncuları bugün takımda yok. Onazi'den de faydalanamıyorlar. Buna rağmen bazı oyuncular gerçekten çok etkili Trabzonspor oyun şablonu içerisinde.

Perreria ve Novak kanatlarda,Yusuf, Abdülkadir, Sosa gibi oyuncuları orta alanda, Nwakame forvette çok çalışıyor. İki kaliteli forvete sahipler. Rodallega tıpkı Akhisarspor günlerindeki gibi...

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de ise Soldado tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Mehmet Ekici ve Valbuena birlikte oynadığında daha çok pozisyon buluyor. Ancak bu ikilinin aynı anda oynadığı maç sayısı da çok az.

Oysa ki Trabzonspor'un forvetleri gibi 2 forvet Fenerbahçe'nin kadrosunda yer alsa çok şey değişir. Belki de işin sırrı burada.

Fenerbahçe'de elbette yeni sezonda önemli transferler olacak.Son maçlar da bunu gösteriyor zaten...

Fenerbahçe defansının arkasına atılan toplar 2 sezondur en büyük sorun. Roman oynamadığında dahi aynı sorun azalmakla birlikte sürüyor. Maçın başlarında Rodallega'ya böyle bir top kaçırdılar ki son anda Harun'un ellerinde kaldı.

Trabzonspor daha motive gibi gözüküyordu bu dakikalarda. Fenerbahçe sol kanattan Hasan Ali ile etkili gelmeye çalışsa da Trabzonspor defansı dersine iyi çalışmıştı.

Fenerbahçeli oyuncuların Rodallega'yı ceza alanının dışında tutamaları da tuhaftı. Rodallega tipik ceza alanı içi golcüsü. Buna rağmen bir şutunda top son anda direkten döndü.

Yusuf'un golünde Nwakame ,Abdülkadir ve Yusuf üçgeni öyle bir kurdu ki Fenerbahçeli oyuncuların arasından top Yusuf'un ayaklarına geliverdi. Hazırlanış açısından Trabzonspor 'un klasik gollerinden çok ta farklı değildi.

Valbuena; Fenerbahçe için önemli bir oyuncu. Hele ki şu kadroda. Çünkü rakip defansları açmak konusunda onun kadar etkili 1-2 isim var belki takımda. Direkten dönen topu ve pasları ile dün gece yine çok çalıştı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Fenerbahçe oyunda etkili gözüken taraftı ve rakip kalede daha sık gözükmeye çalıştı. Trabzonspor ise daha çok kontraataklar ile pozisyon yaratmak ister gibiydi.

Abdülkadir'in geriden top alıp uzun süre koşu yapması neticesinde Sadık müdahele edip kırmızı kart gördü ve Fenerbahçe oyunda on kişi kalmak zorunda kaldı. Dezavantajlıydılar ancak yılmadılar.

Tam maç bu şekilde bitecek derken kilidi yine Valbuena açtı. Belki de Fransız oyuncunun çabalarının karşılığı idi bu gol..