Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Bir zamanlar Feyenoord forması ile Avrupa futbolu hiç te alışık olmadığı bir ikili ile karşılaştı.Öyleki deplasman da rakip takımlara karşı kontraataklar da orta sahada ; birbirlerini buluşları,pozisyon arayışları ve rakip defansı bozmaları ile neredeyse çığır açtılar.

O zamana kadar Altobelli den tutun da Uwe Rahn' a Klaus Allofs' tan Claus Nielsen'e kadar pek çok değişik forvet tipi ile karşılaşmıştık.Hatta iyi ikililer de görmüştük İgor Belanov ve Alexander Zavarov gibi. Ancak böylesi biraz farklıydı.

Haberin Devamı

Feyenoord 'un sima ve stil olarak ta birbirine benzeyen bu ikilisinin adları elbette Regi Blinker ile Gaston Toument'ti. Onlardan seneler sonra Seydou Doumbia ile Wagner Love 'u Cska günlerinde benzer pozisyonlarda hatırladık.

Bugün ise aynı şeyi hiç şüphesiz Gary Rodriguez ile Bafetimbi Gomis için söyleyebiliriz.Evet belki onların açık alanda diğer iki ikiliye nazaran topla buluşmaları sayıca az olabilir.Ancak ceza sahası bölgesinde ve çevresinde bu ikilinin pozisyon arayışları ve bitirişleri,birbirlerini arayışları çok nadir bulunan cinstendi.

Bu yüzden Galatasaray gol kralının yokluğunu çok arayacak. Elbette Modeste farklı bir stile sahip olsa da önemli bir futbolcu. Son vuruşları,pozisyon okuma bilgisi,hava toplarında ki yeteneği önemli. Ancak onunda gelmeyeceği açıklandığına göre Galatasaray bu sene gol yollarında oldukça zorlanacak.

Fenerbahçe de ise durum biraz daha farklı. Kadro oldukça dolu ve bu kadroda kendisini göstermesi beklenen oyuncu sayısı da bir hayli fazla. Slimani ilk maçlarında görüldü ki top alabilmek için görev bölgesinin dışına çıkabiliyor. Ona bir şekilde top indirmek lazım.Çünkü rüzgarı arkasına aldı mı mesafe tanımadan şut çeker.

Fenerbahçe defansı her zaman olduğu gibi pozisyon hataları yapıyor ve en azından geçen sene Neustadner'in hücuma verdiği desteği de arıyor. Jailson oynayacak,Reyes alışacak ve orta saha ya da Benzia gelecek. Valbuena ile aynı dili konuştukları için ve oyunun her iki yanında da birbirlerinin eksiklerini tamamlayabilecekleri için iyi bir ikili bile olabilirler. Ancak ;

Haberin Devamı

Fenerbahçe 'nin hücumdan çok daha fazla defansif taraflarını geliştirmesi gerekli. Bu da sadece takımın hatalarını öğrenmesi ile engellenebilir.