Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Vedat Muriqi transferi; en az Max Kruse transferi kadar önemli bir transfer. Çok koşan, topu hiç bırakmayan ve her zaman oynamak isteyen bir oyuncu Vedat.

Sadece hava toplarında değil yerden de etkili. En güçlü defans oyuncuları ile bile sahada rekabet edebilir. Bunu Giresunspor dahil oynadığı tüm takımlarda gösterdi. Rizespor da ise tam aradığı zenginlik vardı neredeyse özellikle ligin 2.yarısında.

Samudio, Boldrin, Nakoulma ve diğer oyuncular onu da hiç unutmadılar. Bugün Nakoulma takımdan ayrılmış durumda.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Rodriguez de takıma katılırsa Dirar ile birlikte kanatlarda 2 güçlü oyuncuya birden kavuşmuş olacak. Bu önemli, ancak Valbuena gibi zor zamanlarda maçı döndürebilen ve her topu takımına kazandırmaya çalışan bir oyuncu da kadroda olmayacak. Onun ortasahanın önünde neler yaptığını Olympiakos forması ile oynarken de göreceğiz. Mensah Gelicek mi...? Kısa ama önemli bir soru...

Ancak Fenerbahçe için defansif sorunların aşılması önemli. Roman ve eğer gidecekse Skretel'den çok daha sağlam bir savunma hattı kurulması lazım. Serdar ve Sadık transferleri önemli ama burada Kjaer tecrübesi ve yeteneği ile savunmayı toparlayabilir.

Fenerbahçe Zayc ile devam edecekse alternatifini de bulmalı. Geçen sezon Empoli de geçirdiği zamanlardan daha farklı bir Zayc vardı sahada. Türkiye ligi eskiye göre çok daha güçlü bir lig ve burada oynamak için açık alan bulmakta gittikçe zor.

Ve Moses mutlaka takıma büyük katkı vermeli. O oynarsa Dirar da kendini daha çok gösterecektir.