Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray'ın son 2 sezondur kadrosu önemli isimlerle dolu. Geçen sezon Denayer, Serdar Aziz ve Maicon gibi oyuncular birlikte Muslera'nın önündeki bölgeyi savunuyorlardı. Bu sene takıma geri dönen Semih Kaya, Marcao ve Luyindama gibi isimlerle bu bölgeyi güçlendirdiler. Donk 'un defansı toparlamadaki etkisi ve orta alana verdiği katkı sürekli.

Linnes ve Nagatomo gibi hızlı ve çabuk pas yapan beklere sahipler. En büyük kayıpları hiç şüphesiz Gomis, Rodriguez ikilisinin bozulması oldu. Ancak yine de Diagne ve Mitrouglou gibi isimler ile burayı da unutmadılar.

Haberin Devamı

Galatasaray orta alanda çabuk paslaşan ve hem defans hem de hücum anlamında çabuk karar alabilen bir takım. Bu yüzden geri dörtlünün önündeki bölge kolay kolay üstünlüğü vermiyor rakip takıma.

Diagne'nin takıma alışması ile birlikte Onyekuru ve Feghouli çok daha fazla oyunda gözükecek. Ancak Diagne'nin Pavelka,Trezeguet ve Eduok gibi oyuncular ile birlikte Kasımpaşa ofansında ki etkinliği henüz ortaya çıkmadı.

Buradaki en büyük eksiklik Trezeguet'in her topta en fazla onu aramasıydı. Transfer döneminde de Trezeguet 'in en çok isminin anıldığı takımlardan biri de Galatasaray olmuştu.

Yarınki Maçta Fenerbahçe orta sahası Belhanda ve Feghouli ikilisini durdurmayı başarmalı. Çünkü bu iki oyuncunun da kanatlara yakın bölgelerde; havaya girdiklerinde, yerden ayağa iyi oynadıklarını görmek lazım.

Fenerbahçe 'nin Ekici ve Dirar gibi oyuncuları ile hem sağ kanatta hem de ortada etkili olması muhtemel gözüküyordu. Ancak Mehmet'in eksikliği takım için önemli.

Soldado 'nun ileride yalnız kalmasını önlemeleri ve daha fazla topla buluşmasını sağlamaları gerekli. Ankaragücü maçında berabere kalmalarına rağmen önemli fırsatlar kaçırdılar. Defansif sorunları Boyd 'un golünde gözüktüğü gibi sürmekte.

Defans ve orta alan arasında ki bölge top rakipteyken ; savunması en zor bölge haline gelebiliyor.

Burada Moses 'ın topla ne kadar oyuna etki edebileceği de çok önemli. Fenerbahçe ; Zayc,Valbuena ve hatta Ayew 'i unutmamalı.

Fenerbahçe orta sahada rakibine karşılık verebilirse ve gelen topları döndürmeyi başarabilirse oyunda çok daha fazla şansı olacak.