Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milli Takımımız grup eleme maçlarına kötü bir başlangıç yaptı. Oynadığı ilk 4 maçta sadece 3 puan toplayarak tüm kredisini kullanmış oldu. 2014 Dünya Kupası’na katılmak için hiçbir şekilde puan kaybetmeden kalan maçları bitirme zorunluluğu içinde kaldı. Yani her karşılaşmayı final maçı havasında oynayıp kazanmalıydı. Bu psikoloji ile maçlara çıkmak kolay değil. Bu süreçte ortaya konan futboldan çok sonuç önemlidir. Bu mecburiyetler karşısında kazanma adına bilinçli, dengeli oyunun dışına fazla çıkmadan oynamak güçlü bir irade gerektirir.
Milliler oyuna yüksek tempoda, rakibe her alanda baskı yaparak başladı. Çok iyi pas yaparak top hakimiyetini elinde tutan millilerimiz ilk dakikadan itibaren pozisyon yakalamak istediler. Rakibe kendi yarı sahasında Burak, Umut, Arda ve Alper destekli ciddi baskı yaparken, Selçuk, Nuri, Arda ve Alper’le pas oyununu çok iyi uyguladılar. Alper koşu kalitesi ile hücuma destek verirken, gelecekte bu takımın önemli parçası olacağını gösterdi. İlk yarıda rakip çok önemli pozisyon yakalamış olsa da millilerimizin kazanma azmi dışında Macaristan sürekli savunma yapmak zorunda kaldılar. İlk yarının son on dakikasında millilerin girdikleri pozisyonlar sonunda golün gelmemesi büyük şanssızlıktı.
Bu karşılaşmayı kazanma zorunluluğu içindeki millilerimiz ikinci devreye de yüksek tempoda başladı. Rakip kalede her an gol bulacakmışcasına ataklar geliştirdi. Rakip ise boş alanlar bularak kalemizde görüldü. Böylesine büyük inanç ve kazanma azmi dışında Macarlar 62 dakika dayandı. Tüm karşılaşma boyunca büyük sorumluluk üstlenen Arda, yaptığı asistle Burak’ın gol atmasını sağladı. Bu tür üst düzey karşılaşmalarda yapılan en ufak hata anında rakip tarafından değerlendirilir. Bir gol bulabilmek için çok büyük efor sarfedilirken, Semih’in hatasıyla rakibin gol bulması millilerimizin oyununun karşılığı değildi. Durumun 1-1’e gelmesi millileri olumsuz etkiledi. İkinci gol için pozisyon yakalasak da, rakip, boş alanları daha fazla kullandı. Bu süreçte yine sahnede Arda vardı. Tüm özelliklerini sahaya yansıtan ve beraberliği hazmetmeyen lider oyuncumuzdu.
Bu sonuçla birlikte 2014 Dünya Kupası’na gitme umutlarımız azalsa da millilerimizin bu karşılaşmada ortaya koydukları oyun ve mücadelelerinden dolayı tebrik ederim.