Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

-

Tüm Yazıları

Başta Aykut Hoca olmak üzere, oyuncuları akılcı ve bir o kadar da etkili oyunlarından dolayı kutlamak gerekir.

Avrupa kupalarında birçok takımı eleyip özellikle de kendi sahasında aldığı başarılı sonuçlarla öne çıkarak Fenerbahçe’nin rakibi olan Plzen tam bir sistem takımı.
Top rakipteyken, kendi yarı sahasında savunma yapan Plzen, hiç telaş yapmadan topu kapıp çok sayıda oyuncu ile atağa kalkan bir takım olarak gözüktü. Bu tür eleme maçlarında öncelikle gol yememek sonrasında da gol bulmak çok önemli. Her iki ekip maça bu bilinçle riske girmeden, dengeli ve kontrollü oynayarak başladılar.
Fenerbahçe özellikle Emre ve Meireles’in yokluğunda orta sahayı Selçuk ve Mehmet Topal ile tuttu. Bu ikili Yobo-Bekir ikilisi önündeki alanı çok doğru kapatırken, hücumlarda daha çok oyuna girip Cristian’a destek veren Topal’dı. Fenerbahçe defans dörtlüsü birbirine yakın oynarak rakibe fazla alan bırakmazken, Gökhan Gönül takımını rakip sahaya taşıyan isimdi.
Plzen geliştirdiği hücumlarda etkili ortalar yaptığında Yobo, Bekir, Selçuk çok başarılı şekilde rakiplerini tuttular. Her iki takım da çok kontrollü oynamaya özen göstererek oyunu sürdürdüler. Aslında maç iki tarafın da psikolojik bir savaş verdiğinin göstergesiydi. Fenerbahçe oyunun savunma yönünde Volkan’ın 37. dakikada yaptığı hata dışında mücadeleyi hatasız sürdürürken, rakibin kendi ceza alanı üstünü çok iyi kapatmasından dolayı Cristian ve Mehmet Topal’la şutlar atarak gole yaklaştı.
Maçın geneline bakıldığında sahada Fenerbahçe’den çekinen rakibi kendi yarı sahasında karşılayan, hata yapmadan oynamaya çalışan, kazandıkları toplarla da özellikle kanatlardan geliştirdikleri ataklarla çalışan bir takım görüntüsündeydi.
Fenerbahçe ise çok sakin, kontrollü oynayarak özellikle Gökhan Gönül ve Cristian’ın Kuyt-Sow-Webo üçlüsüne verdikleri destekle önemli pozisyonlar yarattılar. Cristian ve Mehmet Topal şutlarla gol ararken, Gökhan Gönül ve Sow’un kanatlardan getirdiği toplar çok etkili oldu.
Fenerbahçe oyunun kontrolünü eline alarak çok rahat pas oyunu ile yüksek top hakimiyeti ile oynadı. Her an bir gol bulacakmış hissi ile rakip kalede etkili oldu. İkinci bölgeden attığı şutlarla olduğu kadar, rakip ceza alanı içinde Sow ve Webo ile daha çok pozisyon yarattı.
Maçın 60. dakikasından itibaren topa hakim olan ve gol arayan Fenerbahçe, hak ettiği golü Webo ile buldu. Bu galibiyetle sarı-lacivertliler tur için büyük bir avantaj yakaladı. Başta Aykut Hoca olmak üzere, tüm oyuncuları akılcı ve bir o kadar da etkili oyunlarından dolayı kutlamak gerekir.