Fenerbahçe Ok: Başakşehir maçında Valbuena ilk 11'de olmayacak

Ok: Başakşehir maçında Valbuena ilk 11'de olmayacak

08.02.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer TV'de sarı-lacivertli takımla ilgili son gelişmeleri anlattı. Zorlu Medipol Başakşehir maçı öncesi yorum yapan Ok, "Aldığım bilgi, edindiğim izlenime göre; Valbuena, Başakşehir maçında 11'de olmayacak" diye konuştu.

Ok: Başakşehir maçında Valbuena ilk 11de olmayacak

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale adını yazdıran Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de pazar günü lider Medipol Başakşehir'le deplasmanda karşılaşacak. Bu karşılaşma öncesi Milliyet gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer TV'de sarı-lacivertli takımla ilgili son gelişmeleri anlattı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un sözleri: "Oğuz Kağan'ın oyunu iki yönlü oynaması gerekiyor. G.Birliği maçında F.Bahçe'nin yediği ilk golü izlesinler. Top orta sahaya geldiğinde faul yapmalı dedim. Oğuz Kağan yakın adamdı orada. Faul yapmadı, o pozisyon gol oldu. Dün rakibe yapıştı, arkasını döndürmedi. Elif tam olarak performansını gösteremedi. Belindeki sakatlığından dolayı herhalde. Samet'in final noktasında sıkıntısı var. Kupada Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi çok keyifli olacak. Şimdiden yorum yapmak zor.

"Mete Kalkavan, Issiah nasıl kart vermedi, anlayamadım"

F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu hakemlerle alakalı genel anlamda sıkıntı olduğunu, ama F.Bahçe aleyhine daha çok karar çıktığını vurguladı. G.Birliği maçında Valbuena'ya yapılan faul var. O pozisyonda ya Valbuena'ya sarı kart göstereceksin. Orada Issiah'ın dizini çıkarması faul. Faulü verip oyuncuya kart göstermemesini anlayamam. Faulü gördüysen, atağa kesmek için yapılan bir hareketse buna kart vermiyorsa, o zaman Fenerbahçeli yöneticiler haklı. Bunu yapan Mete Kalkavan. Şok olduğum, anlayamadığım, kavrayamadığım pozisyon bu. F.Bahçe 60 dakika 11-10 oynasa maç farklı olabilirdi. yöneticilerin, teknik adamların maçları kurgularken hakem hatalarını olasılık olarak düşünmüyorlar. Kadıköy'deki atmosfer de eskisi gibi etkili değil.

Haberin Devamı

"Ozan Tufan'da 2 aydır ciddi çöküş var"

Ozan Tufan, psikolojik bir travma geçirdi. 2 aydır ciddi bir çöküş var. Mehmet Topal ve Souza'dan forma alması çok zor. Fenerbahçe'nin Ozan'dan katkı alacağını tahmin etmiyorum. Aykut hoca ile karşılıklı diyalog oldu. Ozan'ın hocaya cevabı oldu. Aykut Kocaman, "Ozan Tufan'dan bu kafayla verim alamam" diye düşündü. Yararlanabilir mi, olumlu adım atarsa değerlendirebilir.

"Kocaman, Valbuena'yı ilk 11'de oynatmaz"

Giuliano iyileşti, ama maç eksiği var. Genel kanı ikinci yarıda oyuna girecek. Maç eksiği sebebiyle. Doğrudan ilk 11'de oynaması mümkün mü? Zor. Esas konu Valbuena. Valbuena G.Birliği maçında iki top kaybetti, gol oluyordu. Başakşehir böyle hatalarda cezayı keser, bir bakmışsınız skor 2-0, 3-0 olmuş. Aldığım bilgi, edindiğim izlenime göre; Valbuena, Başakşehir maçında 11'de olmayacak. Emre'nin olmayışı, Fenerbahçe'yi çok çok olumlu etkiler. Önemli avantaj. G.Saray ve Trabzonspor maçındaki bir oyun şablonu bekliyorum. Mehmet Topal, Souza, Dirar, Aatıf ve Alper Potuk'un orta sahada oynamasını bekliyorum. Ortada güzel bir yemek var. O yemeği yavaş yavaş yemek isteyen bir teknik adam var.

Haberin Devamı

"Emre olsaydı Başakşehir'i favori gösterirdim"

Arda Turan oynarsa etkili olur. Penaltı, frikik kazandırma özelliği var. Rakip savunmayı çok zorlayan bir oyuncu. F.Bahçe'nin nasıl oynayacağı ve çıkaracağı kadro temel belirleyici olacak. Emre Belözoğlu olsaydı Başakşehir'i favori gösterirdim. Ama Emre olmadığı için şansları eşit olarak görüyorum.

"Janssen'de ödem bir türlü inmiyor"

Janssen'in durumu çok üzücü. Janssen'i gönderseniz, yerine kimi alacaksınız? Alacağınız oyuncunun maliyeti yüksek. Sürecin bu kadar uzayacağı beklenmiyordu. Birçok iğne yapıldı, kremler sürülüyor. Ödem bir türlü inmiyor. Ayak parmağındaki ödem sebebiyle oynayamıyor. Ayakkabı giymekte zorlanıyor. Tedaviler sonuç vermedi. F.Bahçe'de kalmak istemiyor. Premier Lig'e dönmek istiyor. Mehmet Ekici'nin problemi şu. 6 ay top oynamadı, bir türlü toparlanamıyor. Psikolojik olarak iyi durumda değil. Sağlam bir Mehmet Ekici'nin Beşiktaş maçında neler yaptığını hatırlatalım. Sakatlık kabusu, hem Ekici'yi hem Fenerbahçe'yi fazlasıyla yaraladı. İyi bir Ekici F.Bahçe'yi farklı noktalara götürürdü.

Haberin Devamı

Kritik kongreye doğru

Başkan Yıldırım'ın aday olduğunu belirtelim. Adaylığını açıklamamasının sebebi şu; karşısında çok güçlü bir başkan adayı var, Ali Koç. Divan Kurulu'nda Ali Bey sert ve net ifadelerle eleştirdi. Şekip Bey, yerine Aziz Bey çıksa ne olurdu? Nisan ayına kadar Aziz Bey'in adaylığı ile ilgili açıklama yapmayacağını duydum. F.Bahçe Kulübü 20 yıldır bu kadar erken bir başkanlık yarışına sahne olmadı. Son ana kadar resmi olarak adaylığını açıklama taraftarı değil. Hem kendisi yıpranmıyor hem de kulüp yıpranmıyor. Nisan'dan sonra yoğun bir şekilde seçim gündemi olacak.

Haberin Devamı