Diğer Olimpiyatlarda ilginç olaylar

Olimpiyatlarda ilginç olaylar

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinin ev sahipliği yapacağı olimpiyat oyunlarında bugüne kadar birçok ilginç olay yaşandı.

Olimpiyatlarda ilginç olaylar

Diskalifiye olaylarından, altın madalya hikayelerine, oyunlar için yapılan harcamalara kadar yaşanan bazı ilginç olaylar şöyle:n 1904’te Amerikalı maratoncu Fred Lorz, yarışın büyük bölümünü arabaya binerek tamamladığı ortaya çıkınca diskalifiye oldu.

Haberin Devamı

Tarzan filmleriyle bilinen ABD’li aktör Johnny Weismuller, 1924 ve 1928’de yüzmede toplam beş altın madalya kazandı.

1948 Londra Olimpiyatları’nda oyunlar akşam karanlığına sarkınca, araba farlarıyla mücadeleler yapıldı.

1900 Paris Olimpiyatları’nda, kazanan atletlere madalya yerine tablo hediye edildi. Fransızlar tabloların, madalyadan daha değerli olduğunu savundu.

1908 Londra Olimpiyatları altı aydan fazla sürdü. Oyunlar İtalya’nın başkenti Roma’da yapılacaktı. Ancak organizasyondan iki yıl önce İtalya’da bir yanardağın patlaması ve Napoli kentine hasar vermesi sonucu İtalya hükümeti oyunları iptal etmek zorunda kaldı ve olimpiyatlar Londra’ya alındı.

Modern Olimpiyat Oyunları tarihinde en kısa süren organizasyon 9 gün ile (6-15 Nisan) ilk kez yapılan 1896 Atina oldu.

Haberin Devamı

Rio’ya en büyük darbe Zika’dan!
En önemli spor organizasyonu olan olimpiyatlar Zika virüsü tehdidi altında başlayacak. Farklı spor dallarından ünlü isimler Zika yüzünden oyunlara katılmayacaklarını söyleyerek hem hayranlarını hem de sporseverleri üzdü.
42 spor dalında 4 bin 924 madalyanın sahiplerini bulacağı oyunlarda daha çok golf ve tenis dünyasının yıldız isimleri yarışmalara katılmayacağını duyurdu. Ünlü sporcular yaptıkları açıklamalarda, “Ailem ve kariyerim her şeyden önce gelir” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise “Biz IOC olarak Dünya Sağlık Örgütü ve Brezilya sağlık otoriteleriyle sıkı bir temas içinde çalışmalar yürüttük. Gönül rahatlığıyla söylüyoruz ki, Zika ile ilgili herhangi bir sorun yok. Bu tamamen spekülasyon ürünü” ifadelerini kullandı.
Guliyev’den rekor
Rio’da 100 ve 200 metrede ülkemizi temsil edecek olan Ramil Guliyev, İsviçre’de yapılan grand prix yarışında Türkiye rekoru kırdı. Erkekler 300 metrede milli sporcu 33.04’lük derecesiyle dev organizasyon öncesi umut verdi. 33.04 ile Batuhan Altıntaş’a ait 300 metre rekorunu kıran Guliyev, 200 metrede de 19.88 ile Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor.