Dünyadan Futbol 'Ölüm tehditleri alıyorum'

'Ölüm tehditleri alıyorum'

07.10.2014 - 12:49 | Son Güncellenme:

Türk takımına transfer olan Rum futbolcu, kendi kesiminden ölüm tehditleri aldığını belirterek, yapılanlara tepki gösterdi.

Ölüm tehditleri alıyorum

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Rum futbolcu Dimitris Vasilio'nun Kuzey Kıbrıs'ta bir takıma transfer olmasıyla başlayan gerilim sürüyor. Tarihte ilk kez Ada'nın güneyinden Rum bir futbolcunun, kuzeye bir Türk takımına transfer olmasının ardından Kıbrıs Rum Kesimi'nden gelen tepkilerin dinmediği aksine her geçen gün arttığı ortaya çıktı.

Değirmenlik takımına transfer olan futbolcu içini Reuters Haber Ajansı'na dökerken hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirerek yetkilileri uyardı, "Ölüm tehditleri alıyorum" dedi. Vasiliou, "Niyetim hiç bu tip olaylara sebebiyet vermek değildi. Bu transferle politik bir krizin doğacağını düşünmemiştim" diye konuştu.

Maddiyatın da transferindeki önemli faktörlerden olduğunu itiraf eden Rum futbolcu şöyle devam etti: "Yalnızca futbol oynamak istedim. Kuzey'deki kulüp bana Rum tarafındaki ekiplerden üç kat fazla para teklif etti. Kuzeye iş aramaya, ekmek parasını kazanmaya giden ilk kişi değilim. Sonuncusu da olmayacağım. Bana layık görülen muameleyi hak etmediğimi düşünüyorum".