Fenerbahçe Ömer Faruk Yurtseven: 'Ayrılma kararımı iletince insanlar şok geçirdi...'

Ömer Faruk Yurtseven: 'Ayrılma kararımı iletince insanlar şok geçirdi...'

15.02.2016 - 11:58 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin Unicaja Malaga’yı mağlup ettiği maçın ardından koç Zeljko Obradovic’in genç oyuncu Ömer Faruk Yurtseven hakkında yaptığı açıklamalar gündeme oturmuştu. Ömer Faruk Yurtseven hafta sonunu Kanada’da Toronto’da geçirdi ve geleceği hakkında scout.com‘dan Evan Daniels’a konuştu.

Ömer Faruk Yurtseven: Ayrılma kararımı iletince insanlar şok geçirdi...

Ömer Faruk yaptığı açıklamada Türkiye’de kalmak ve profesyonel bir kontrata imza atmak yerine Amerika’da kolejde oynamak istediğini belirterek Fenerbahçe’ye bu kararı bildirdiğinde insanların “şok geçirdiğini” söyledi. “Fenerbahçe en üst seviyede oynayan çok iyi bir kulüp. Ancak yeterinde süre bulamıyorum, düzenli olarak oynayabileceğim bir yerde kendimi geliştirmek istiyorum. Bu yüzden koleje gitmek istiyorum” diyerek sözlerine devam etti.

Haberin Devamı

Scout.com’a göre Ömer Faruk Yurtseven’in peşinde olan kolejlerden bazıları Arizona, Arizona State, Baylor, California, Duke, Miami, Utah, Texas ve UC-Irvine. Ömer henüz kolejlerden hiçbirinden ziyaret almadı ancak Fenerbahçe ile sezonu bitirdikten sonra ziyaretlerine başlayacak. “Eğer koleje gideceksem gideceğim yeri görmem gerek. Sezonu tamamladıktan sonra okulları görmeye gideceğim” şeklinde konuştu.

Hafta sonu “Basketball Without Borders” kampında en etkileyici oyuncular arasında gösterilen Ömer Faruk Yurtseven’in hücum yönündeki yeteneklerinin birçok scout’ı etkilediği de söyleniyor.

2017 NBA Draft’larında ilk 10’da seçilmesi beklenen Ömer Faruk Yurtseven’in kolej kariyerine başlayıp başlayamayacağı şu an için bir soru işareti olarak duruyor.

Haberin Devamı

(Eurohoops)

Yazarlar