NBA Ömer'e 'aşık' oldular!

Ömer'e 'aşık' oldular!

09.02.2013 - 12:31 | Son Güncellenme:

Houston Rockets’ta takımı sırtlayan isimlerden biri haline gelen Ömer Aşık’a yardımcı coach Sampson övgü yağdırdı: “Oyun içgüdüleri çok sağlam. Ne zaman nerede duracağını biliyor. Aynı anda iki şeyi düşünüp, gerçekleştirebiliyor.”

Ömere aşık oldular

Onur Dinçer/Skorer Özel

Haberin Devamı

NBA’de bu sezon ortaya koyduğu performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Ömer Aşık takımının başarısında önemli rol oynuyor. Pota altında fiziği ile etkili bir görüntü çizen, savunmadaki becerilerine sayı katkısını da ekleyen milli basketbolcu Houston Rockets’ta el üstünde tutuluyor.

Ömer Aşık’ın günden güne artan başarısını Rockets’ın asistan coachu Kelvin Sampson kulübün resmi internet sitesinde şu sözlerle değerlendirdi: “Ömer sahada hep takımla uyumlu bir şekilde oynuyor. Sahadaki tek amacı takımının kazanmasına katkı sağlamak. Özellikle savunma özellikleri ve topladığı ribauntlarla bunu başarıyor. NBA’de kişisel istatistiklerini geliştirmek adına oyunda bencil davranışlar içine giren pek çok oyuncu vardır. Ancak Ömer bunlardan bir tanesi değil. Ayrıca pota altını öyle zorluyor ki, takımı sürekli faul çizgisine götürüyor. Oyun içgüdüleri çok sağlam. Bir kerede iki şeyi birden yapabiliyor.”

Lin de ona hayran

Takımın yıldızı Jeremy Lin de Ömer Aşık’ın başarılı performanısına kayıtsız kalmadı. Lin, “Ömer’i maç içinde ribaund mücadelesinde izlemek muazzam bir şey. Ribauntların dışında da birçok konuda etkinliği var. Açık konuşmam gerekirse o sahada olmadığı zamanlarda zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.