Galatasaray Omuz omuza

Omuz omuza

16.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un terör kurbanı babası Kemal Bulut, herkesi bir araya getirdi.

Omuz omuza

Kayseri Yeşilhisar’da Kemal Bulut için düzenlenen cenaze törenine futbol camiasından yüzlerce kişi katıldı. Sarı-kırmızılı futbolcu, müftü Şahin Güven’in, “Haklarınızı helal ediyor musunuz?” sorusunun ardından gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Ankara’daki bombalı saldırı sırasında hayatını kaybeden Galatasaraylı Umut Bulut’un babası Kemal Bulut (66) dün son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesindeki Camii Kebir’de ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlara alınan Bulut’un naaşı, Yeşilhisar Mezarlığı’na defnedildi. Tabutun üzerine Türk ve Galatasaray bayrakları konuldu.

Umut Bulut, babasının tabutu önünde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yanında saf tuttu. 33. yaş gününde, babasını toprağa veren Umut Bulut, cenaze namazını kıldıran Kayseri Müftüsü Şahin Güven’in “Haklarınızı helal ediyor musunuz?” sorusunun ardından gözyaşlarını tutamadı. Umut’u o sırada Terim kolundan tutarak teskin etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Siyahlar içinde

Galatasaray da tam takım Kayseri’ye gelerek takım arkadaşlarının acısına ortak oldu. Erkilet Havalimanı’na özel uçakla gelen siyah kıyafetler içindeki Galatasaray kafilesi, Yeşilhisar ilçesine 2 otobüs, 1 minibüsle hareket etti. Kafilede 88 yönetici, sporcu ve kulüp çalışanları yer aldı. Kafilede, bir süre önce Galatasaray teknik direktörlüğünden istifa eden Mustafa Denizli de yer aldı.

Galatasaray’dan gönderilişinde, Umut Bulut’u kollaması gerekçe gösterilen, bugün Bursaspor Teknik Direktörü olan Hamza Hamzaoğlu da eski öğrencisini yalnız bırakmadı.

‘İnşallah imanlı şekilde ölmüştür’

Öğle namazı için Camii Kebir’e giden Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut, cami çıkışında taziyeleri kabul etti. Sarı-kırmızılı futbolcu, “Söylenecek fazla bir söz yok. Ölenlerin başta babamın olmak üzere hepsinin mekanı cennet olsun. Allah’ımdan tek isteğim, inşallah imanlı bir şekilde ölmüştür. Takdiri ilahi... Vadesi orada geldi. Son dönemde bu tür olaylar çoğaldı. Herkesin başına gelebilir bizim de başımıza geldi” diye konuştu.

‘Allah akıl versin’

Terim, yaşama hakkının terörle sınanmadığı bir ülke olmamız gerektiğini söyledi, “Hepimizin birlik olacağı ve teröre karşı geleceği bir ülke istiyorum. Tüm ülkeye Allah akıl versin” dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Umut Bulut’un nasıl bir travma yaşadığını anlayabildiğini söyledi, terörü lanetledi.

Haberin Devamı

Terim, “Kolay değil tabii... Babanız sizinle gurur duymak için maçınıza geliyor, sonrası olanlar malum... Umut’un nasıl bir travma geçirdiğini anlayabiliyorum. Kolay bir şey değil. Allah sabır versin” dedi. Fatih Hoca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açıkçası bizim ülke, böyle bir ülke değil... Ne oldu bize bilmiyorum. Farklılıkların zenginlik getirdiği bir ülkeyiz. Yüzyıllardır beraber yaşıyoruz. Toleransın had safhada olduğu bir ülkeyiz. Şu anda canlarımızı yolcu ediyoruz. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Hakikaten çok üzgünüm. Yaşama hakkının terörle sınanmadığı bir ülke olması gerek bizim ülkemiz.... Herkes ışık ve güneşle uyanmak istiyor. Bunu yapanları lanetliyorum, yardım edenleri lanetliyorum, terörü lanetliyorum. Gencecik o canların niye gittiğini, neden bunların yapıldığını herkes sorguluyor zaten. Hepimizin birlik olacağı ve bunlara karşı geleceği bir ülke istiyorum. Tüm ülkeye Allah akıl versin.”

‘Galatasaray da hedef oldu’

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, cenaze namazı öncesinde Umut Bulut’un evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özbek, milletin bütünlüğüne ve huzuruna kast eden hain terör saldırısı sonucu futbolcuları Umut Bulut’un babasını kaybettiklerini ifade etti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Özbek, “Bu hain terörün Galatasaray da hedefi oldu. Bu saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımızın hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanımızın, milletimizin başı sağ olsun, geride kalanlara sabır diliyorum” diye konuştu. Galatasaraylı eski yönetici Abdurrahim Albayrak ise konuşamayacağını, çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Cenaze töreni doldu, taştı

Kemal Bulut’un cenaze töreninde futbol dünyasından, milletvekillerine, bürokrasiden aile fertlerine kadar yüzlerce kişi katıldı.

Cenazede, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, TFF yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kayserispor Başkanı Recep Mamur, MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, MHK üyesi Bünyamin Gezer, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, Galatasaray eski Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaraylı eski yönetici Abdurrahim Albayrak, Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, Antalyasporlu Yekta Kurtuluş, Galatasaray’ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Galatasaraylı futbolcular, kulüp çalışanları, Kayserisporlu futbolcular ve çok sayıda sarı-kırmızılı taraftar ile vatandaş da yer aldı.

Haberin Devamı

Siyasilerden Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Çetin Arık, Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de cenazede yer aldı.

Fenerbahçeliler de cenazede

Cenaze namazının kılındığı Camii Kebir’de birçok çelenk yer alırken, bunlar arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Kulübü’nün çelenkleri de vardı. Cenaze namazına katılan Fenerbahçe Kayseri Şubesi yöneticileri, “Söz konusu vatansa, renklerimiz kırmızı ve beyazdır” pankartı astı.

Koltuk değneğiyle Kayseri’de

Galatasaray’ın en şanssız isimlerinden Hamit Altıntop, koltuk değnekleriyle takıma eşlik etti. Umut Bulut’u acı gününde yalnız bırakmak istemeyen Hamit, bu haline rağmen kafileye katıldı ve cenazede Kemal Bulut’a son görevini yerine getirdi.

Yazarlar