Önder Özen

Önder Özen

onder.ozen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe lig sonuncusu Eskişehirspor’a konuk oldu. Oldukça soğuk bir hava ve alttan ısıtması olmayan bir zemin vardı. Ne gördük ilk yarıda?

Alttan ısıtma yoktu ama sahanın bazı bölümlerinde üstten ısıtma vardı aslında. Konuk takımdan Gökhan ve Markovic, ev sahibinden de Engin Bekdemir ilk yarı boyunca kapalı tribünün önünü epey ısıttılar. Fenerbahçe sağ kanadını daha çok kullandı. Eskişehirspor ise devre boyunca sadece iki kez Engin’in çalımlarıyla kaleye gitti. Bunun dışında ev sahibi takımın kendi alanına yerleşerek kalabalık savunma yaptığını, konuk takımın da rakip yarı alanda oynamasına karşın kaleye gitmekte zorlandığını gördük. Bu yarıdan akılda kalanlar; Markovic ve Engin’in çalımları dışında hakemin çaldığı ve çalmadığı penaltı düdükleri oldu. Fernandao’nun şutunda Sezgin’in koluna giden top daha net bir penaltıydı bence. Hakem bunu çalmadı. Devre sonundaki Nani-Emre mücadelesine çalınan penaltıyı Fernandao gole çevirince devre 1-0 bitti.

Haberin Devamı

- Gol neyi değiştirdi?

Skor dışında hiçbir şeyi belirgin biçimde değiştirdiğini söyleyemeyiz. İlk yarıdaki tempo aynen devam etti. Fenerbahçe pas yaptı. Eskişehirspor kaleye gidemedi vesaire vesaire. Oyun ve tempo değişmese de 1 kırmızı kart, üçer oyuncu değişikliği ve Fenerbahçe santrforlarından birer gol daha kayıtlara geçti. Konuk takım belki çok üretken değildi ama teşebbüslerinden sonuç almayı bildi. Önce Nani’nin Boffin’den seken şutu ve Fernandao’nun takipçiliği, sonra da Volkan’ın çabukluğu ve çevirdiği topa Van Persie’nin dokunuşu farkı üçe çıkardı. Fenerbahçe kendini sıkmadan, bünyeyi üzmeden çok rahat bir galibiyet aldı. Eskişehirspor’un görüntüsü ise sanki ‘bağlasanız ligde durmayacak’ gibiydi. Ancak Alpaslan’ın ikinci sarı kartının ağır bir karar olduğunu söylemeliyiz.

- Fenerbahçe farklı galibiyete karşın eksik oyuncuları Alves, Hasan Ali ve Diego’yu aradı mı?

Diego’yu hocası aramıştır. Hasan Ali oynadığında Caner’in oyun kuruculuğu, Caner oynadığında ise Hasan Ali’nin enerjisi aranır. Alves’i arayan olmamıştır. Zira Fenerbahçe’nin ciddiyet seviyesi asla düşmeyen bir takım savunması var. Ayrıca Eskişehirspor rakip savunmada eksiği aratacak bir oyun oynamadı.

Haberin Devamı

- Maçın yıldızı kim olabilir?

Yıldız üreten bir oyun olmadı. Ancak Gökhan, Mehmet, Markovic kendi standartlarını düşürmeden oynadılar. Nani vasat oyununa karşın penaltı ve ikinci golde katkı yapan isim oldu. Santrforların ikinci devreye gol atarak başlaması moral açısından avantaj. Ayrıca 3 eksik saydık ama oyuna giren üç oyuncunun da kadro zenginliği ve oyuna müdahale etme konusunda sunduğu avantajları unutmamak gerek.