1.Lig Orduspor'un hedefi yeniden Süper Lig!

Orduspor'un hedefi yeniden Süper Lig!

07.11.2013 - 16:53 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’e geçen sezon veda eden Karadeniz temsilcisi Orduspor, tekrar Süper Lig’e çıkmak için mücadele ediyor.

Ordusporun hedefi yeniden Süper Lig

PTT 1. Lig takımlarından Orduspor, 28 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. 5 golle ligin en az gol yiyen takımı olan mor-beyazlılar, oynadıkları 6 deplasman karşılaşmasını da kazandı.

Orduspor, dün akşam deplasmanda Boluspor’u 2-1 mağlup ederken, teknik direktör Erkan Sözeri, Boluspor galibiyeti için mutlu olduklarını belirterek, “Sezon başında arkamızda ‘Küme düşmese yeterli bizim için’ diyen bir kitle vardı” dedi.Orduspor’un Süper Lig’e veda etmesinin ardından takımda sadece kaptan Anıl ve Ferhat Öztorun’un kaldığını ifade eden Erkan Sözeri, “Ligin başında Öncelikle geçen yıl Süper Lig’den düşmüş, bir Orduspor vardı. Çok demoralize olan Ordu şehri vardı. Bütün oyuncu kadrosu boşalmış olup, sadece Anıl ve Ferhat Öztorun kalmıştı. Yeni bir takım yapılacaktı. Biz de yeni çalışıyorduk. Nereden bakarsanız bakın, her türlü 1-0 geride başlamış gibi görünüyordu, en azından Ordu şehrinin, kamuoyunun düşüncesi o yöndeydi” diye konuştu.

“FUTBOLCULARA VE BİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Ligin başında hem ekonomik anlamda takıma sıkıntı yaşatmayacak hem de Orduspor’a yakışır şekilde mücadele edecek bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Erkan Sözeri, “Şuan sezon başında hedeflediğimiz ve takıma yerleştirdiğimiz beraber hareket duygusudur. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Hem futbolcularımıza hem bize büyük görevler düşüyor. Futbolda dün diye bir şey yok. Bu ritmimizi bozmadan, her zaman görsel anlamda pozitif futbol ortaya koyamayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“İYİ BİR KONUMA GELDİK”

Tekrar Süper Lig’e çıkmak için ritimlerini bozmadan devam etmek istediklerini dile getiren Sözeri, “İyi bir konuma geldik. Bu konumu değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Bu hedefi belki hiç kimse koymamıştı. Belki biz bile açık söylemek gerekirse, iyi mücadele edeceğimizi, sahada her şeyi yapabileceğimizi biliyorduk ama bizim için güzel bir şey oldu. Futbolcularımız olağan üstü performans gösterdi. O anlamda da oyuncularımı kutluyorum. Ne dediysek onu yapmaya çalışıyorlar. Hem saha içinde hem de saha dışında. 12. Haftada 11 maç oynadık. Bu periyoda güzel bir çıkışımız var. Aslında dediğim gibi sezon başında demoralize olan bir taraftar camia ve bizden çok büyük beklentisi olamayan ‘küme düşmese yeterli bizim için’ diyen bir kitle vardı arkamızda ama şimdi onlar bu mücadeleyi gördükten sonra yanımızda olmaları, taraftarımız ile Adana Demirspor maçı sonrasında bütünleştiğimizi düşünüyorum. Çok zor Adana Demirspor karşılaşmasından sonra çok uzun bir seyahat ve peşinden rakım yüksekliği ve zor bir Boluspor maçını çevirmemiz hakikaten çok önemliydi bizim için taraftarımıza şunu vaat edebilir.Biz hep bu mücadelenin içerisinde olmak istiyoruz. Mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.