Beşiktaş ORMAN SEFASI

ORMAN SEFASI

17.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlıların kongresinde Serdal Adalı ağır bir yenilgi aldı, 3850 oya ulaşan Fikret Orman,1762 farkla başkanlık koltuğunda kaldı. 5 bin 971 üyenin oy kullandığı seçimlerde Adalı 2088 oy alarak yenilgiyi kabul etti

ORMAN SEFASI

SERDAR SARIDAĞ / YUSUF NERGİZ

Beşiktaş’ta seçimli genel kurul toplantısı dün yapıldı, Serdal Adalı ile yarışa giren Fikret Orman, 3850 oy alarak yeniden koltuğa oturdu. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapılan genel kurulda 5 bin 971 üye oy kullanırken, Adalı 2088 oy alabildi, 33 oy da geçersiz sayıldı.
Seçim öncesinde, “Ne yaptıysak Beşiktaş için yaptık” diyerek genel kuruldan oy isteyen Orman, 2 nolu sandıkta oyunu kullandı, “Sınav, miting, Gezi Parkı olayları ve Babalar Günü vardı. Daha fazla katılım bekliyordum ama hayırlısı olsun” dedi.
Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra kürsüye çıkan Orman, “Şahsım ve arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Adaletli bir seçim geçirdik. Beşiktaş bugün esasında bir liste onaylamadı. Beşiktaş bir zihniyeti onayladı. Artık Beşiktaşılar kandırılmak istemiyor. Beşiktaşlılar sistematik olan gerçek başarılarıyla popülarite yakalayan bir ekiple çalışmak istiyor. Biz bütün camiayı kucaklayacagız ve herkesin fikirlerine açık olacağız.
Hiçbir egomuz yoktur. Her zaman dediğim gibi, en yakın sürede stadımıza kavuşacağız. Üç sene sonunda Beşiktaş’ın artık borçları kalmayacak. Beşiktaş ahde vefa eden bir kulüptür. Bu yüzden bizimle artık devam etmeyen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Siz bize güvendiniz. O güveni boşa çıkarmayacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

18. SANDIKTAN ÇIKAN İLGİNÇ NOT! HABER İÇİN TIKLAYIN...

"BAŞKANLIĞI GARANTİLEDİ, O MARŞIN ÇALINMASINI İSTEDİ"

‘İyi günlerin sözünü verebilirim’
NTV Spor’a da konuşan Orman, burada da şunları söyledi:
“Biz ne söylediysek yaptık, yapamayacağımız şeyi konuşmadık, yaptıktan sonra konuştuk. Bundan sonra da böyle olacak. Beşiktaşlıları artık istikrarlı bir büyüme bekleyecek. Çok güzel bir stat bekleyecek. Gelirleri en az yüzde 100 artacak. Borçları hızla aşağı inecek. Biz bunları yapabilecek bilgiye ve beceriye sahibiz. Beşiktaş’ı daha iyi günlerin beklediğine söz verebilirim.”

18. SANDIKTAN ÇIKAN İLGİNÇ NOT! HABER İÇİN TIKLAYIN...

"BAŞKANLIĞI GARANTİLEDİ, O MARŞIN ÇALINMASINI İSTEDİ"

ORMAN SEFASI

İŞTE YENİ YÖNETİM

Haberin Devamı

ORMAN SEFASI

Baş döndüren trafik

Orman, yeni dönemin ilk günlerinde nefes bile alamayacak. Önce TFF’nin mali genel
kuruluna katılacak olan Orman, çarşamba günü de UEFA’daki dava için İsviçre’ye uçacak

Serdal Adalı ile girdiği başkanlık seçimini kazanarak önümüzdeki üç sene daha Beşiktaş’ı yönetecek olan Fikret Orman, bugünden itibaren adeta başını kaşıyacak zaman bile bulamayacak. Siyah-beyazlı kulübün başkanı ilk olarak yarın sabah, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Ankara’da yapılacak mali genel kuruluna katılacak. Fikret Orman, çarşamba günü ise Beşiktaş’ın UEFA Disiplin Kurulu’ndaki dosyasıyla yakından ilgilenmek için İsviçre’ye uçacak. Burada hafta sonuna kadar kalacak olan Başkan Orman, yönetici Melih Sami Esen ile birlikte siyah-beyazlı kulübü savunacak.
Yeniden başkanlığa seçilmesinden dolayı Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’den mazbatasını alması gereken Fikret Orman, vakit bulabilmesi durumunda yeni yönetimiyle birlikte İsviçre’ye gitmeden önce mazbata törenine katılacak.
Öte yandan yeni sezonda yeni teknik direktörün ismini henüz açıklamayan Fikret Orman, ön protokol imzaladığı bazı hocaları yönetici arkadaşlarıyla birlikte değerlendirecek. Siyah-beyazlı kulübün yeni yönetimi, birkaç gün içerisinde yeni teknik direktörle resmi anlaşma yapacak.

‘Sen, ben yok’

Fikret Orman ile birlikte başkanlık yarışına giren Serdal Adalı, güzel bir kongre yaşadıklarını belirterek, “Sen, ben yok, Beşiktaş var” dedi

Haberin Devamı

Oylama öncesinde genel kurulun karşısına çıkan Serdal Adalı, çok güzel bir kongre yaşadıklarını belirtti. Oyunu 17 nolu sandıktan kullanan Adalı, “Tüm kongre üyelerine teşekkür ediyorum. Sen ben yok, Beşiktaş var. Önemli olan Beşiktaş’ın daha iyi olması” diye konuştu.
Adalı, seçim öncesinde de şu konuşmayı yapmıştı:
“Aklımın erdiği ilk günden beri bu asil renklere gönül veren bir kardeşiniz olarak 17 ay sizlere hizmet etme şerefine nail oldum. Yöneticiliğim sırasında talihsiz bir olay yaşadım. Özgürlüğümüzün kısıtlandığı her gün Beşiktaş’la yattım, Beşiktaş’la uyandım. Beşiktaş sevdasına yakışır şekilde hep dik durdum. Direndim ve bugün de dik duruyor, direniyorum. Alttan alttan dillendirilen dava, yargıtay laflarına aldırmadan ‘Beşiktaş için ne yaparım’ diyerek durup dinlenmeden çalışarak huzurlarınıza geldim. Ben ihale yolsuzluğundan, devleti soymaktan ceza yatmadım. Ellerini vicdanlarına koymalarını rica ediyorum. Helali hoş olsun. ‘Gel’ dediniz geldim. ‘Yüreği olan varsa gelsin’ dediler, buradayım. Ben size kan ve gözyaşı vaadetmiyorum. Çünkü bu yüce camianın ne kan ne de gözyaşı hak ettiğine inanmıyorum.”

Haberin Devamı

Murat Aksu pes etti
Serdal Adalı ile birlikte yola çıkan, ancak Fikret Orman karşısında hezimetle ayrılan Murat Aksu iddialı laflar etti. Seçimde zafere olan inancını dile getirmek için konuşan Aksu, “Bu seçimi kazanamazsak ben bir daha seçim işlerine girmem, aday olmam, yöneticiliğe bile soyunmam. Kongre üyeliğinden bile ayrılabilirim” diye konuştu.

KONGRE NOTLARI

Siyasetçiler de sandık başında
Beşiktaş kongre üyesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da oyunu kullandı. Müezzinoğlu dışında, Adalı’nın yönetim kurulu listesinde yer alan Murat Aksu’nun babası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan da kongreye gelerek oylarını kullandı.

Haberin Devamı

Taksim gerginliği
Kongre üyeleri sandık başındayken oy kullanmaya gelen bir üyesinin kafasında baret olması dikkat çekti. Oy sırasında baretli kongre üyesi, “Her yer Taksim her yer direniş” diye slogan attı. Birçok kongre üyesi de bu slogana eşlik ederek destek verdi. Bazı üyeler de buna karşılık, “Beşiktaş’ta siyaset olmaz “ demesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan bu gerginliği Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi yatıştırdı.

Her yer direniş her yer Taksim
18. sandıkta bulunan bir zarfın içinde protestolara destek yazısı çıktı. Zarfın içinden çıkan notta, “Unutmayın, Her Yer Direniş, Her Yer Taksim. Çarşı’ yazısı yer aldı. Zarfın içinde hem Fikret Orman, hem de Serdal Adalı’ya ait oy pusulaları yer alırken, oy geçersiz sayıldı.

Bir sandık eklendi

Genel kurulda 20 sandık oy verme işlemi için hazırlanmıştı. Ancak listelerde isimleri olmayan üyelerin oy kullanmaları için ek bir sandık açıldı. Böylece, 20 olan sandık sayısı, 21’e çıkarıldı.

Bu televizyon babanın malı mı!
Beşiktaş’ın genel kurulunda ortalık karıştı. Kongrede yer alan spor yazarı Turgay Demir, Serdal Adalı’nın konuşma yapmak için kürsüye çıktığı anda alkış seslerini kısan BJK TV Müdürü Tuğrul Yenidoğan’ın üzerine yürüdü. Yenidoğan’ın Adalı ve binlerce Beşiktaşlıya saygısızlık yaptığını söyleyen Demir, “Senin yaptığın ayıp. Bu televizyon senin babanın malı değil” diye bağırdı. Bunun üzerine gerginlik yaşandı.