Euro2016 'Orta' karar!

'Orta' karar!

11.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, güçlü Hırvatistan savunmasını hem ortadan gelişecek ataklarla, hem de kanat ortalarıyla geçmeyi planlıyor.

Orta karar

BİLAL MEŞE - FRANSA

Haberin Devamı

Rakip savunmanın tehlikeli ve tecrübeli isimlerden kurulu olduğunu söyleyen Türkiye Futbol Direktörü, Selçuk İnan ve Ozan Tufan’ı bile ataklarda görmek istediğini ifade etti. Fatih Terim, kanatlardan gelecek isabetli ortaların da pozisyon yaratacağını dile getirdi.

Hırvatistan ile yarın oynanacak maçla Euro 2016’ya “Merhaba” diyecek olan Türkiye’nin teknik patronu Fatih Terim, Toulon’daki kampta Hırvatistan maçını çalıştı, rakip karşısında ortaya konacak sistem üzerinde durdu.

Rakibin güçlü oyunculardan kurulu savunmasını aşma adına bir dizi oyun taktiklerini uygulamalı olarak yaptıran Terim, hücuma çok adamla çıkılmasını ve tempo yapılmasını istedi.

Forvete destek

Fatih Hoca, Selçuk ve Ozan’ın da hücum hattına destek vermelerini isterken, orta sahadan hücuma çıkanları da bol bol şut atmaları konusunda uyardı.Terim’in oyun felsefesini tamamen galibiyet üzerine kurması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ünlü hoca, ‘’Takım oyununun tüm gereklerini bu maçta ortaya koymanızı istiyorum. Rakip savunma hattı, tecrübeli ve tehlikeli oyunculardan kurulu. Topu kazandığımız anda üçüncü bölgede çoğalmanızı istiyorum. Forvet hattında her türlü desteği vereceksiniz.

Hatta savunmanın önünde oynayan oyuncular da bu ataklara katılacaklar. Tempoyu yüksek tutmak şart. Artı kanat oyuncularına da bu maçta büyük iş düşüyor, hücuma çıkıldığı anlarda isabetli ortalarla forvet hattına pozisyon yaratın. Fırsat buldukça uzaktan bol bol şutlar atın’’ diye uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Hırvatistan’ı kalabalık hücum hattıyla ve de uzaktan şutlarla vurmayı hedefleyen Terim, oyun felsefemizin son rötüşlarını bu akşam maçın oynanacağı statda gerçekleştirecek.

11 maç günü belli

Slovenya maçının ilk on biriyle sahaya çıkmayı hedefleyen Terim’in oyuncu hamlelerinde Volkan Şen ve de Emre Mor gibi isimleri kullanabileceği de vurgulandı. Toulon’daki taktik ağırlıklı çalışmalarda forvette sürekli Burak Yılmaz’ı tek oynatan Terim, zaman zaman da Cenk Tosun’a şans verdi. Takımda herhangi bir ciddi sakatlık olmaması Terim’i bu zorlu maçta umutlandırıyor. Terim, ideal on bir konusunda son kararı maçın oynanacağı gün vereceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Marsilya’daki antrenmanlarda takımdaki her futbolcunun değerlerini dikkatle takip eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan maçının 11’ini karşılaşma günü kesinleştirecek.

Yazarlar