Beşiktaş Oscar Cordoba’nın kızı babasının izinde

Oscar Cordoba’nın kızı babasının izinde

28.03.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın efsane kalecilerinden Oscar Cordoba’nın kızı Vanessa, tıpkı babası gibi kaleciliği seçtiğini belirterek Kolombiya Kadın Milli Takımı’ndan davet aldığını ve Beşiktaş’tan teklif gelmesi halinde seve seve kabul edebileceğini söyledi.

Oscar Cordoba’nın kızı babasının izinde

Beşikaş tarihinin efsane file bekçilerinden Oscar Cordoba’nın kızı Vanessa, tıpkı babası gibi kaleci olarak kariyerini yükseltiyor.

Haberin Devamı

Sabah’a konuşan Vanessa Cordoba, babasının forma giydiği yıllarda Türkiye ve Beşiktaş günlerini unutamadığını söyleyerek siyah beyazlı kulübün kadın takımından teklif geldiği takdirde hiç düşünmeden kabul edebileceğini söyledi.

İşte o röportaj:

“İstanbul ve Beşiktaş hakkında yalnızca harika anılarım var. Ailem ve benim için harika bir deneyimdi. Türkiye hep kalbimizde olacak. Küçük olmama rağmen hala aklımda kazılı olan bir sahne var. İnönü Stadı’nda hep beraber, “Ooo, bir.. iki.. üç.. Beşiktaş Beşiktaş!” diyerek zıplamaya başlardık. O kadar heyecanlıydı ki. Beşiktaş’ın kadın takımı olduğunu sizden öğrendim, çok duygulandım. Bir gün İstanbul’a dönmek ve babama ve bana büyük bir sevgi gösteren Beşiktaş için oynamak benim için bir onur olur. Elbette teklif alırsam bunu düşünmem bile!”

Haberin Devamı

Her sabah Nevzat Demir’deydim

– Hayatımda hatırladığım ilk şeylerden biri sabahın köründe babamın idmanlarına gitmek ve onu izlemekti. Nevzat Demir Tesisleri’ni de çok severim. Oradaki çalışanlar çok iyiydi, yemekler de…

– Türkçeyi tamamen öğrenmediğime çok pişmanım ama birçok kelimeyi biliyorum: Merhaba, teşekkürler, nasılsın, siyah, beyaz! Unutmayacağım tek cümle: Türkiye, seni seviyorum!

– Babamla her zaman çok yakındık, ortak noktamız futbol olunca bağımız daha da kuvvetlendi. Maçlarımı birlikte izler, analiz ederiz.

Hem okuyor hem oynuyor

“Kolombiya’da A Milli Takım’ın aday kadrosuna girdim ama Kanada’daki Dünya Kupası’na son anda gidemedim. Şimdi ABD’de Ohio Üniversitesi’nde oynuyorum ve iletişim okuyorum. 2018’de mezun olunca profesyonel olacağım.”