Kayserispor Oscar Fırtınası!

Oscar Fırtınası!

15.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor deplasmanda yine sonradan oyuna giren Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo'nun golüyle kazanarak 4'te 3 yaptı: 0-1

Oscar Fırtınası

MAÇIN ÖYKÜSÜ - CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Bordo-mavili ekip, Kayserispor’u sahasında devirerek Süper Lig’deki zirve mücadelesine devam etti. Karşılaşmanın ilk yarısı sessiz bitti. Dengeyi 65’te oyuna giren Oscar Cardozo değiştirdi. Karadeniz temsilcisi, Akhisar maçında da beraberliği getiren golcüsünün vuruşuyla 3 puanı cebine indirdi.

Spor Toto Süper Lig’in 4. hafta maçında Trabzonspor, Kayserispor’u deplasmanda 1-0 yendi, zirve yarışına ortak olduğunu ilan etti. 1996 yılında Trabzonspor’un efsaneleri arasında yer alan kadronun iki üyesi ve iki çok iyi arkadaş Tolunay Kafkas ile Şota Arveladze, adeta bir ‘dostluk derbisi’ oynadı.

2008’de Türkiye Kupası’nı kazanan Kayserispor’un mimarı Kafkas ile o takımın çıtasını yükselten Şota, farklı duygularla karşılaştı. Okay’ın yokluğunda Constant’ı ortaya kaydıran bordo-mavililerde, sol bekte ise gelecek vaat eden Alper yer aldı, ideal 4-2-3-1 bozulmadı.

Haberin Devamı

Karabükspor’da kurguladığı ve başarı yakaladığı taktiği Kayserispor’da da uygulayan ‘Türkiye’nin Bielsa’sı’ Tolunay hoca, 4-2-3-1’den 4-5-1’e dönebilen bir sistem sahaya sürdü.

İlk 30 dakikada her iki takımın da kaleyi bulan şut çekememesi, orta sahadaki denge oyunundan kaynaklandı. İlk 45 dakikada en net pozisyon, devrenin son saniyelerinde Mustafa Akbaş’ın hatalı pasında şutu bulan Mehmet Ekici ile geldi.

Cavanda’nın deparı

İkinci yarı tam aksine daha hızlı başladı. 50’de Ömer Bayram’ın pozisyonu ev sahibi tribünleri heyecanlandırdı. 59’da yaşanan geri pas karışıklığında Erkan Zengin, fair-play örneği alkış aldı.
75. dakika itibariyle Özer, Marin ve Cardozo hamleleriyle oyunun kilidini açmak için hamleler yapan Şota, Akhisar Belediyespor maçındaki gibi çift forvete döndü.

86’da Cavanda’nın müthiş deparıyla Biseswar’dan kaptığı topun devamında Oscar Cardozo sahneye çıktı. Akhisar maçındaki gibi sonradan oyuna giren Paraguaylı yıldız, Özer ve Marin’in katkısıyla 87’de galibiyet golünü attı: 0-1.

Oscar Fırtınası

Yazarlar