Galatasaray Osman Şenher: Allah aşkına aptal mı bunlar!

Osman Şenher: Allah aşkına aptal mı bunlar!

25.10.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:

Skorer TV'de G.Saray Özel Yayını'na katılan Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Osman Şenher, Ezgi Toper'in sorularını yanıtladı. Sinan'ı performansından dolayı eleştiren Şenher, "Sinan parlamıyor işte. Sinan Milli Takım'a alınmıyor. Neden alınmıyor? Sinan'ı İspanya'da İngiltere'de takımlar isteniyor diye haberler çıkıyor. Allah aşkına aptal mı bunlar? Bunlar gerçekçi değil. Biz veririz ancak o paraları. Bunlar vermez" diye konuştu.

Osman Şenher: Allah aşkına aptal mı bunlar

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Osman Şenher, Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu 3. maçında Schalke ile golsüz berabere kalan Galatasaray'da yaşanan gelişmeleri Skorer TV'de yorumladı.

Haberin Devamı

İşte Osman Şenher'in sözleri: "Nagatomo'nun sakatlığına çok üzüldüm. İnşallah ciddi bir şeyi yoktur. Ömer Bayram yerini doldurur mu? Koca bir soru işareti. Emre Akbaba, Fernando, Feghouli sakat. Bir Nagatomo eksikti. Emre Akbaba, Fernando, Feghouli sakat.

"Bu kadroyu Terim kurmadı"

- Biz kendimizi çok abartıyoruz. Bu kadroyu Fatih Terim kurmadı. Daha önceki yönetim kurdu. Gel sana 10 milyon euro, 12 milyon euroya transferler. Tribünler büyük başkan, büyük başkan... Bu kadroyla bu futbolcularla bir jenerasyon yakalamadan Devler Ligi'nde başarılı olmak zor. Adamların hepsi turbolu. Senden daha çabuklar, güçlüler. Dün akşam ilk defa "Allahım maç berabere bitsin" diye dua ettim. Orada farklı bir G.Saray görebiliriz. Alman ekolü deyince durup düşünmek lazım. Schalke takımı küme düşmez. Çılgın bir taraftarı var. Teknik direktörleri diyor ki ligde kötü gidiyoruz, Şampiyonlar Ligi'ne konsantre olalım. Maicon, bir pozisyonda Mbolo'yu arıyor, adam 5 metre ileride. Ozan ölümüne giriyor topa.

Haberin Devamı

"Konoplyanka nasıl bir futbolcu..."

- Konoplyanka aman aman. Nasıl futbolcu. Bu kadar hızlı, bu kadar çabuk. Rodrigues pas vereceği yerde kaleye şut çekiyor. Rodrigues'in futbol zekası gelişmemiş. Yıldız futbolcu kategorisine girmez henüz. G.Saray'ın yıldızı 12. taraftarı. Muslera'yı da havaya sokan taraftar. Desibel rekoru kırıldı herhalde. Nasıl bir baskı!

"Muğdat girince Rodrigues de hareketlendi"

- Fatih Terim başka ne yapabilir? Bana birisi buna izah etsin. Sinan defansına yardım etti, orta sahasına yardım etti ama hücumda da bir şeyler yapacaksın. Terim, Sinan'da çok ısrar etti. Muğdat da var orada. Orayı karmakarışık etti. Muğdat girince Rodrigues de hareketlendi.

"Allah aşkına aptal mı bunlar"

- Diyelim ki hakem o pozisyonda verdi penaltıyı, Muslera'ya da kartı verdi. Ne diyecekti herkes? Muslera yaktı diyeceklerdi. Belhanda'ya ilk yarı bayıldım. Ama daha sonra fizik gücün yetmiyor. Top kayıpları başlıyor. Rodrigues Allah rızası için kafanı kaldır. G.Saray'ın oynadığı futbol, Fatih Terim'in oynatmak istediği futbol değil. Ömer Bayram'ı kötülemiyorum. Çok da seviyorum. Peki nerelere taşır seni? Sinan parlamıyor işte. Sinan Milli Takım'a alınmıyor. Neden alınmıyor? Sinan'ı İspanya'da İngiltere'de takımlar isteniyor diye haberler çıkıyor. Allah aşkına aptal mı bunlar? Bunlar gerçekçi değil. Biz veririz ancak o paraları. Bunlar vermez. G.Saray'ın geleceğini götürdünüz.

Haberin Devamı

"Tudor kalsaydı, G.Saray şampiyon olamazdı"

- Şu anda forma giyen oyuncular, G.Saray'ın çizgisinde olmayan futbolcular. G.Saray'ın çizgisi daha yukarısı. Fenerbahçe baskette en büyük kupayı getirdi. Nasıl getirdi, yatırımla, parayla. Taraftarlar elinden geleni yapıyor, kombine alıyor, forma alıyor. Ama yetmiyor. Televizyon gelirleri zaten bankalara ipotek olarak verilmiş. Ali Koç, Mustafa Cengiz ne yapacak? Yok, kement altında. Tudor kalsaydı, G.Saray'ın şampiyon olamazdı bir kere. Bu operasyonu taraftar yaptı. 30 milyon taraftar istedi. Doğruları konuşmak lazım. Kahraman kim? Riva, Florya satılmış. Bir enkaz var. Galatasaray hala son 15 senenin faturası ödüyor. G.Saray ve F.Bahçe 2-3 senede düzlüğe çıkacak gibi görünmüyor.

Haberin Devamı

"Fatih Terim'in içinde fırtınalar kopuyor"

- Sakat oyuncular fazla. Dün akşam maçtan önce statta oturuyoruz. Yanımda eski futbolcular İlyas Kahraman ve Necati Ateş vardı. 'Hazırlanın artık, antrenmanlara başlayın!' dedim. Fatih Terim'in içinde fırtınalar kopuyor. Konuşmamak için kendini zor tutuyor. Serdar cam adam. Ahmet Çalık sok parmaklarını Fatih hocanın gözüne ya.


"Tarık Çamdal, Allah'a çok şükür kulübü batırmadan G.Saray'dan ayrılıyor"

Terim, futbolcudan alacağı verimi öyle veya böyle alıyor. Rahatsız oluyorsan çalışma. Ama koşmuyorsun. Depar atıyorsun, elini beline koyuyorsun. Yok öyle bir şey. Aldığı paranın karşılığını vereceksin. Efsane futbolcular aldıkları paranın hakkını vermişler. 50 sene sonra bile futbolu bırakanları alıyoruz. Al Tarık Çamdal... Allah'a çok şükür mukavelesi bitiyor, kulübü batırmadan G.Saray'dan ayrılıyor. Nasıl futbolcularsınız siz?

"Donk'a hayranım"

Haberin Devamı

- G.Saray'da ekstra futbolcular: Muslera, Nagatomo, Donk, Linnes... Terim, Donk'u 3. stoper olarak Ozan'la Maicon'un arasına koydu. Donk'a hayranım. Fizik mücadelesini onun gibi G.Saray'da yapacak başka bir futbolcu yok. Bir ara çok yoruldu. Döndüğü günden beri G.Saray'a katkı veriyor. İkili mücadelede ayakta kalacak futbolcuları seviyorum. Geçen sezon Başakşehir maçının kahramanı Donk'tur. Rodrigues ve Belhanda bu takımın olmazsa olmazı. Keşke Sinan'ın yerine Mariano ile Linnes önlü-arkalı oynasa. Ozan'ın bir ara ayağı kilitlendi. Bırak koşmayı yürüyecek takadi kalmadı. Maicon'un ağırlığını kapattı."