Galatasaray Osman Şenher: 'Arda gidip Terim'i öpseydi ortam değişirdi'

Osman Şenher: 'Arda gidip Terim'i öpseydi ortam değişirdi'

16.04.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Osman Şenher, Skorer TV'de Neslihan Ablay ile birlikte Galatasaray'daki gelişmeleri yorumladı.

Osman Şenher: Arda gidip Terimi öpseydi ortam değişirdi

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Osman Şenher, Neslihan Ablay ile birlikte Galatasaray'daki sıcak gelişmeleri konuştu.

Haberin Devamı

İşte Şenher'in yaptığı açıklamalar;

'Arda'nın Terim'i görmemesi mümkün değil'

'Geçen hafta da konuşmuştuk. O sözlerim olay olmuştu. Ben Arda'ya üzülüyorum. 9 yaşından beri tanıyorum. Üzerinde emeğim çoktur. Ama çok yanlış şeyler içine girdi Arda. Bilal Meşe olayı benim mesai arkadaşımdır, o olay yıprattı. Fatih Terim olayı da var. Yeri gelince özür dilemek lazım. Arda bunları yapmadı. Dün maçta Fatih Terim'in yanına gitmesi lazımdı. Emre gitti selamlaştı. Görmemesi mümkün değil. Bir Arda kolay yetişmiyor. Kendini bitirdi Arda. Böyle taraftar baskısı altında herkesin eli ayağına karışıyor. Böyle bir ortamda paranın canına okuyayım derim zevk için oynarım. Arda kendi kendine yaptı. Futbol olarak da çok geride. Dün Avcı, 60 dakika takır takır futbol oynattı. Ama 60 dakikadan sonra Terim'in hamleleriyle maç başka yere gitti.

Haberin Devamı

'Arda gidip Terim'i öpseydi ortam bir anda değişirdi'

Arda'nın Galatasaray'a yaptığı bir şey yok. Onu eleştirenler kadar Galatasaraylı'dır. Arda'nın Terim'le diyaloğu da herkesi çok etkiledi. Arda gidip Terim'i öpseydi ortam bir anda değişirdi. Taraftar o kadar çok seviyor ki Terim'i böyle bir sevgi yok. Fatih hoca da çok seviyor, ağzından düşürmüyor taraftarı. Tudor zamanı kıyametler koptu. Özbek değil, taraftar getirdi Fatih Terim'i. Kayıtsız şartsız bir destek var. Bu kadar sevilen, sende bu kadar çok emeği olan bir insanla uzatmamının, kin tutmanın bir anlamı yok. Fatih hoca da hata yapmış olabilir, Arda da hata yapmış olabilir. Fakat o senin büyüğün. Galatasaray da istemedi tamam falan ama senin bir hamle yapman lazım. Olmaması lazım bunlar.

'Şimdi Melo, Sneijder, Hagi, Drogba gibi futbolular yok'

Karşılaşma TT Stadı'nda, Romalılar'ın tabiriyle orası tam bir arena. Futbolcular farklı bir hisle oynuyor. Fatih hoca da beyinlerini yıkamış. Kendini yırtmayan mücadele etmeyen hiçbir futbolcu yoktu. Harika bir mücadele vardı sahada. Bir taraftar Arda, Mahmut bir taraftar Fernando, Feghouli var. Fatih Terim'i eleştirebilirler neden Fernando'yu koydu diye ama inanılmaz oynadı. Maicon, kararında da Gençlerbirliği maçında canını okudu takımın. Denayer mükemmel oynadı dün. Adebayor'un hep önünü kapadılar, müthiş pres yaptılar ama ona rağmen pozisyona girdi. Terim'in yaptığı plan dün tutttu. Karşıma hangi futbolcu koyarlarsa koysunar sen Galatasaray futbolcusu olarak herşeyi yapacaksın. Ama deplasmanda aynı mücadeleyi göstermiyor. Yarısını bile göstermiyor. Taraftar olmayınca oynayamıyorlar. Melo vardı, takım uyurken onu iter bunu iter, takımı uyandırırdı. Sneijder de aynıydı, Hagi vardı, Drogba vardı. Şimdi yok böyle futbolcu. Şimdi hırs yok. Şimdi o hırsı yapacak olan Fatih Terim.

Haberin Devamı

'Fenerbahçe de şampiyon olabilir, kimse gülmesin'

Tudor daha çıraktı. Bu stresi kaldırabilir mi Allah aşkına. Abdullah Avcı o kadar tecrübeye sahip ama dün basın toplantısında bembeyazdı. O futbolun tek suçlusu Tudor'du. Dünkü maçta ilk nakavt olan Tudor olurdu. Ama Fatih Terim Türkiye'nin en iyi hocalarından biri. Galatasaray en büyük şampiyonluk adaylarından biri. Beşiktaş var, Başakşehir var. Hatta Fenerbahçe de şampiyon olabilir. Kimse gülmesin nasıl olacak diye. Olabilir. Gol atıyorlar. Soldado gol atıyor, oyuna ağırlığını koyuyor. Gelecek hafta Galatasaray'la Beşiktaş'ın tarihi maçı var. İkisi berabere kalsa Başakşehir lider olacak. Çok heyecanlı bir lig. Altta da heyecan var, zirvede de. Anadolu takımları da çok iyi. Ama biz TFF çok kötü, MHK çok kötü diyor, yönetici çok iyi futbolcu çok iyi diyor taraftarlar. Ama öyle değil işte. Hakem dün gayet iyiydi. Ama hatalar yapmış olabilir. Hiç art niyet aramıyorum.

Haberin Devamı

'Bana 'Store'da forma bulamıyoruz' diye mesajlar geliyor'

Arda'nın ayağına top geliyor, hemen taraftardan baskı, uğultu geliyor. Dün bir sürü mailler geliyor sosyal medyadan. 'Bir store'un önündeyiz, forma yok' diyorlar. Bir tanesi mesaj atıyor 'Store'dayız, Galatasaray forması yok' diyorlar. Türkiye'nin heryerinden geliyorlar. Forma almak istiyorlar ama forma yok. Galatasaray'da kim bakıyor bu işlere. Ben olsam derim hadi kardeşim yürü, senin bir faydan yok bu takıma. Senin Store'unda forma yok ya. Yok firmaymış neymiş. Senin yaptırdığın firmaya okuyayım. Öyle firmamı olur. Herkes forma almak istiyor. Çok mu zor ya bir forma yaptırıp oraya koymak. Fenerbahçe'de yapsınlar bakalım. Bir dakika orada tutmazlar. İş bilmemek bu. Kendi dükkanları olsa ağzına kadar doldururlar orayı.

Haberin Devamı

'Aziz Yıldırım'a 'Kendini öldüreceksin' dedim'

Galatasaray'ın içinde şampiyon olmasını istemeyen insanlar, eski yöneticiler var. Çünkü para kazanacak Galatasaray rahatlayacak. Bunu istemiyorlar, Galatasaray çöksün istiyorlar. Bizim Milliyet'in gecesinde Aziz Yıldırım'la görüştüm 'Kendini öldüreceksin' dedim. Çırpınıyor Fenerbahçe'ye birşeyler yapabilmek için. Ali Koç aday olacak işte. Galatasaray'da kim başkan adayı söyle bana. Yok. Geçen yazmışlar Faruk Süren diye. Başka adam yok. Özbek diyorlar ya. 6 ay önce istemediler seni işte. Böyle mi olması lazım ya. Başkan adayı gelirken desin 100 milyon koyacağım ortaya. Sırtımızda taşıyalım. Biri sigara içmez ama başkan olur elinde puroyla gezer. Siz o ailesinde arttığı paralarla forma alanların paralarını çarçur ediyorsunuz. Gidiyorlar Riva'yı falan satıyorlar işte. Sonra diyorlar işte Türk takımlarımız ceza almasın falan. Borç yapmayacaksın, düzgün yöneteceksin kulübü. Almayın pahalı futbolcu kardeşim. Bu sistemin değişmesi lazım. Ben Galatasaray'da fedakarlık yapacak insanların gelmesini istiyorum.

'Fatih hoca Galatasaray'ın çocuğudur'

Mesele bizim Murat (Bereket) işten atılmış. Ben Mustafa Başkanı incitmek istemiyorum ama şu durumda 3-4 bin tl adamları mı işten atmak mantıklı yoksa ballı maaşlar alanlar var. Onlar mı gönderilmeli. Yönetici olsam Özhan Canaydın rahmetli gibi olurdum. Tırlar kayboluyor, store'dan para kayboluyor. Kimseden ses yok. Çok enteresan. Bakıyorsun şu kadar futbolcu alındı ama en büyük kazanç Donk. Çok ilginç. Terim konuştu, senin sözleşmeni uzatacağım falan dedi kazandı adamı. Fatih hoca Galatasaray'ın çocuğudur. İtalya'ya gitti, milli takıma gitti mutlu olabildi mi? Burada doğdu, burada mutlu olur.

'Arda sezon sonuna kadar katkı sağlayamaz'

Ben daha Arda'nın hazır olmadığını düşünüyorum. Bırakın büyük maçları. Arda'nın içinde kim bilir ne fırtınalar kopuyordur. Ama sezon sonuna kadar bir katkısı olmayacağını düşünüyorum. Avcı'nın Arda gibi büyük bir yıldızdan faydalanmak istedi ama karşılığını alamadı. Galatasaray kazanmaya muhtaç olduğu maçta kendi taraftarının önünde bu inanılmaz baskıya dayanamadı. Beşiktaş maçında da çok büyük baskı olacak.

'Emre'nın kenara yaptığı hareketi anlayamadım'

Emre Belözoğlu'nun kenara yaptığı 'Bunu yazın' hareketini ben anlamadım. Gözlemcilere mi bunu yazın dedi. Hiç anlamadık. Böyle şeyler hoş değil. Emre'yi saha dışında görmüş olsanız, çok özel bir çocuk. Ben eskiden Emre'yi arıyordum kart görecek falan diye 'Sen beni öldüreceksin' diyordum. Ama Emre hırslı, istekli. Emre'nin o hırsını alması lazım. Ama 2 sene daha oynar herhalde. Avcı'yla konuşuyorum; 'Ben Emre bırakınca ne yapacağım' diyor. Çok özel bir oyuncu. Saha dışında birşeyini duydunuz mu? Ama saha içinde öyle kabul etmek lazım Emre'yi.

'Favorim Galatasaray ama en şanslı Başakşehir'

Futbol bir savaş. Bu işin şakası yok. Alanya karşısında da aynısını yapmazsan şampiyonluğa veda edersin. Bu hafta Başakşehir maçı ne kadar zorsa Alanyaspor maçı da aynı şekil zor. Alanya kendi sahasında çok iyi oynayan bir takım. Bir de Galatasaray'a karşı ayrı motivasyonda oynuyorlar. Ben Galatasaray'ın en zor maçı olarak Alanya ve Beşiktaş maçlarını görüyorum. Şuan şampiyonluğa en yakın Galatasaray'ı görüyorum. İşin doğrusunu söylemek gerekirse Başakşehir şampiyonluk yarışında en şanslı takım. Derbide beraberlik çıkarsa en şanslı takım. Galatasaray'ın tek alternatifi çıkacak 5 maçı da kazanacaksın. Beşiktaş'a karşı puan kaybı olabilir, çok iyi takım Beşiktaş. Akhisar'da daha ne oluyor demeden 2-0 oldu. Çıkıp her rakibini yeneceksin. Başakşehir'in avantajı averaj farkı var. Hiç gülmeyelim sezon sonu ne olacak görelim.

Yazarlar