Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Basketbol Takımı’nın, Euro Cup’ı kazanması mucize gibi bir şey. Ergin Ataman ve yönetim kurulu şimdiden gelecek sene için Euroleague’de final-four hedefi koydular. Dörtlü finalde başarılı olmak çok zor bir iş. Kombineleri satarak, sponsorlardan gelecek 2-3 milyon euroyla, toplam 10 milyon euroluk bütçeyle başarılı olmak mümkün değil.

Hafta içinde Başkan Dursun Özbek’i, Ergin Ataman’ı ve basket takımını Cumhurbaşkan’ı kabul etti. Başkan Özbek, Türk Telekom Arena’nın yanına 12 bin kişilik kapalı spor salonu yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı ise ‘15 bin kişilik yapın’ diyerek hedefi büyüttü. Galatasaray Yönetimi bunu iyi değerlendirmeli. Kulübün bugünkü mali tablosuyla, ne o salon yapılır, ne de Euroleague’de dörtlü final oynanır.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Ülker ile birleşti basketbolda Avrupa’nın en iyi dört takımından biri oldu. Beşiktaş basketi şirketleştiriyor. Önümüzdeki sene onlar da zirveye oynayacak. Türk Telekom, Galatasaray’ın muhteşem taraftarını gördü, Ergin Ataman gibi büyük bir coach ile neler yapabileceğine inandı bu yüzden gelin birleşelim diyor. Ne hikmetse sarı-kırmızılı yönetim ‘küçük olsun, bizim olsun’ diyerek bu teklifi bir türlü kabul etmiyor.

Bana göre yanlış yapıyor. Artık kulüplerin bilhassa amatör sporlarda kendi bütçeleriyle Avrupa’da başarılı olmaları çok zor. Büyük şirketlerle anlaşarak uluslararası başarıları yakalamaları daha kolay oluyor. Başkan Özbek, camiadaki tepkilere rağmen Türk Telekom ile birleşmeli, bu fırsatı değerlendirmeli. Bakın yine söylüyorum kombine satışlarıyla Galatasaray’ın yeni sezonda Euroleague’de başarıyı yakalaması çok zor. Bu teklif geri çevrilmemeli.

Galatasaray ne kadar çok seviliyormuş

Süper Lig’de pazar günü şampiyonluğa yüzde yüz etkisi olacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi oynanacak. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman önce sarı-kırmızılı kulübü övüyor, daha sonra da ‘Arena’da Galatasaray’ı yeneceğiz’ diyor.

Diğer zirve adayı Fenerbahçe ise ‘Galatasaray çok büyük bir camia, pazar günü aslanlar gibi oynarlar ve Beşiktaş’ı yenerler’ diyor. Koca sene sarı-kırmızılılar için ‘Türkiye’ye şikeyi getiren takım. Ankaragücü maçında şike yapıp şampiyonluğumuzu aldı’ diyenler bugün övgüler yağdırıyor. Şaka da olsa futbolumuzda bunu bile görmek güzel bir şey.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın ne Beşiktaş’ı ne Fenerbahçe’yi düşünecek hali var. Hele kim şampiyon olacakmış, sarı-kırmızılı hiçbir futbolcunun umrunda değil. Hepsinin tek düşündükleri ligi 5. bitirip Avrupa’daki cezalarını çekmek. Beşiktaş ile berabere bile kalsalar büyük bir ihtimalle Avrupa’ya gitme hakkını kazanamayacaklar. Maçın skoru ne olur bilemiyorum. Ama herkes şunu bilsin ki pazar günü rakibini yenmek için sahaya çıkacaktır Galatasaray.

Yabancı hoca yanlış tercih

Galatasaray, yabancı yeni hocasını arıyormuş. Lucescu’dan olduğu gibi, İsviçreli Fabre’den de olumsuz yanıt aldılar. Ve bu şartlarda kaliteli bir yabancı hoca sarı-kırmızılı kulübe gelse de Florya’daki yapıyla başarılı olması mümkün değil.

Sneijder, Muslera ve Podolski’nin önümüzdeki sezon takımda kalıp kalmayacakları belirsiz. Eskişehir’den alınacak Emre Güral, Trabzon’dan gönderilen Erkan Zengin ile Galatasaray’ı ayağa kaldırmak mümkün değil. Birinci yanlış yabancı hoca arayışı ile yapılıyor. İkincisi önümüzdeki sezon Galatasaray’ı kim çalıştıracaksa tribünde oturup gelecek dönemin takımını kafasında kurmalıydı. Hem geç kalınıyor, hem hata yapılıyor.

Haberin Devamı

Hocaya danışılmadan, Cenk Ergün’ün ya da yönetimin yapacağı transferler kulübe ne katkı sağlayabilir. Başkan Dursun Özbek, transfer konusunda kararı kendi vermeli. Kulübün başına ne geldiyse yanlış transferlerle sokağa atılan paralar yüzünden geldi. Şu anda Galatasaray’ın hata yapmaya ne bütçesi müsait, ne de insanların sabrı var.