Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hamza hoca Rizespor’u herhalde hiç analiz etmemiş. Karadeniz ekibi son haftalarda kötü neticeler alsa da Türkiye’de en çabuk kontrataktan gol bulan takım. Hakem oyunun bitiş düdüğünü çalmadan maç bitmez. Bunu Galatasaraylı futbolcuların da, Hamzaoğlu’nun da bilmesi gerekirdi. Selçuk iki gün önce kuzenini kaybetti, çocuğun sıkıntısı var, gene de takımını yalnız bırakmadı, Hatay’dan direkt Rize’ye geldi. Morali sıfır. Eminim vücudundaki kan dolaşımı bile zorlaşmıştır. Bu durumda olan bir futbolcuyla maça başlamak ne kadar doğru? Emre Çolak milli takıma alındı. Bilal son haftalarda her maç oynuyor. Selçuk’un yerine bu ikiliyle maça başlanamaz mıydı?

Haberin Devamı

Sneijder Galatasaray’ın en önemli oyuncusu. Hep aynı şeyi söylüyorum. Hollandalı’nın ofansif gücü çok fazla. Neden her maç defansın önünde rakibi kovalıyor. Umut ile Burak; şu an ikisi de formsuz. Hele Burak’ın ayakta duracak hali yok. Sarı-kırmızılılar bir kişi eksik oynuyor. Hamza hocanın bir oyuncu eksik oynama lüksü var mı? Veya tek forvet maça çıksa, Sneijder arkasında oynasa, takım hücumda daha etkili olmaz mı?

Olcan, gol atmış olabilir ama birinci vazifesi sol çizgiyi kontrol altında tutmak olmalıdır. Peki o ne yapıyor? Hep hücumda. Rakip soldan geldiği zaman ne oluyor? Otoban gibi Olcan’ın koruduğu mevkiyi geçiyor, bütün yük stoperlere kalıyor. Onlar da biraz formsuzsa dün akşam başına gelen felaketi yaşıyorsun. İki dakikada iki gol. Şampiyonlar Ligi’nde oynayan büyük bir takım böyle goller yer mi? Semih, Hakan Balta, Selçuk olmak üzere üç futbolcu sakatlandı. Umut-Burak yan yana oynayınca Hamzaoğlu oyuncu da değiştiremedi. Resmen dün geceki maçta harakiri yaptı. Burak’ın sorunu nedir bilemiyorum. Formsuz ya da problemliyse kulübede oturabilir. Podolski gibi çok iyi bir forveti var. Santrfor da oynar, herkesten daha iyi de topa vurup, gol yapar.

Hamza Hamzaoğlu Benfica maçını unutmuş. Galatasaray o maçta 10 kişi oynadı. Burak gene yoktu. Daha neyi bekliyor bilemiyorum. Rizespor’un hakkını yemeyelim. İlk yarıda 30 dakika, ikinci yarının son 15 dakikasında mükemmel futbol oynadı. İki bekleri Orhan ve Eren sahanın en iyisiydi. Mehmet Akyüz de yoruluncaya kadar mükemmel oynadı. Bu galibiyeti de hak ettiklerini düşünüyorum.