Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın bu sezon tek hedefi var o da ligi 5. bitirmek. Peki sahada Podolski’den başka bunun bilincinde olan futbolcu var mı? Kesinlikle yok.

Alman yıldız takımı galip gelsin diye kendini yırtıyor. Maçın içinde öyle pozisyonlar oluyor ki Yasin, kaleye şut atacağına topu Podolski’ye gönderse Galatasaray kötü futbol oynamasına rağmen üç puanı alıp biraz nefeslenecek. Ama Yasin’in takım umurunda değil.

Alman oyuncu, Yasin’in yanına gidiyor ‘neden bana pas vermiyorsun’ diyor. Yasin öyle bir tepkiyle yerden kalkıyor ki hakem Fırat Aydınus araya girmese iki futbolcu birbirine girecekler. Belki de kırmızı kart görüp Beşiktaş maçında oynayamayacaklar. Geçen hafta Kasımpaşa maçında Yasin yoktu Galatasaray o karşılaşmada şahlandı. Bu Yasin’in takıma hiçbir faydası olmaz. Çünkü ben iyi niyetli olduğuna inanmıyorum.

Haberin Devamı

Orta sahada Selçuk ile Emre oynuyor. Hangisi sorumluluk alıyor? Hiçbiri... Bursaspor’a baktığımızda ikinci bölgede Faty, Cem Karacan, Batalla kendilerini yırtıyorlar, sahada basılmadık yer bırakmıyorlar. Galatasaraydakiler çok büyük yıldız ya kendilerini fazla yormalarına gerek yok! Seneye Galatasaray Avrupa’ya gidemeyecek. Ne farkeder. Sezon sonunda Emre’nin bonservisi elinde... Ahmet Bulut söyledi, İspanya’da bir kulübe gidecekmiş. Bakarsınız Selçuk da Çin’e gider. Artık bu hale gelmiş Galatasaray, yılda 3 milyon euro hiçbir futbolcuya veremez.

Umut’un sorunları var diyoruz. Ama takıma katkısı yok. Stoperde Hakan ve Denayer yol geçen hanı gibi. Her atılan uzun top, Galatasaray kalesinde gol tehlikesi oluyor. Son vuruşlarda Stoch, Deniz ve Necid biraz dikkatli olsalardı rahatlıkla Galatasaray’dan üç puanı alabilirlerdi.

Sabri gücü kadar bir şeyler yapmaya çalışıyor. Geçen hafta Linnes sağ bek, Sabri önünde oynadı. Başarılı da oldular. Linnes, defansif anlamda Sabri’den daha iyi. Galip ve iyi futbol oynamış bir takımı Hollandalı hoca neden bozar anlayamıyorum. Carole, Kasımpaşa maçında olduğu gibi dün gece de başarılıydı.

Sonuçta Hamza hoca ile Bursaspor bütünleşmiş. İyi mücadele ediyorlar, iyi futbol oynuyorlar. Dün gece de galibiyeti kaçıran taraf yeşil-beyazlılardı.