Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bizim çocukluğumuz, delikanlılığımız sevgiyle, saygıyla geçti. Can Bartu, Turgay Şeren, Lefter ve Metin Oktay’a hayranlık duyarak futbolu sevdik. Bugün geldiğimiz noktaya bakın. İnsanlar sadece birbirine çamur atıyor. Harika bir şampiyonluk yarışı var. Bu yarışı kirletmek için kelli-felli adamlar elinden geleni yapıyor.

Galatasaray, Kasımpaşa’yla oynuyor Veysel maçı satıyor! Gaziantep’le oynuyor, bu sefer Okan satıyor! Son olarak da Roberto Carlos’un Akhisar’ı, Hamza Hamzaoğlu’na maçı vermiş... Bu hafta oynanacak Sivasspor-Fenerbahçe maçında Mecnun Otyakmaz, sarı-lacivertlilere kıyak yapacakmış. Salı oynanacak Mersin-Galatasaray maçında Rıza Çalımbay, Beşiktaş için oynayıp maçı kazanacakmış.

Haberin Devamı

Düşünebiliyor musunuz bu insanlar bu kadar ahlaksız, şerefsiz mi? İnanın çok yazık. Biz böyle değildik. Ne oldu bize? TFF kaybolan futbolumuzu geri getirmek için epey savaş veriyor. Hakemler iyi ya da kötü ama art niyet olmadan maç yönetiyorlar. Bu şartlarda fazlasını da yapamazlar. Neyi konuşup neyi tartışacağız!

Emeğe saygımız yok, insanlara yok, hiçbir şeye saygımız yok, yazık. Bu gidişat iyi değil, Allah sonumuzu hayır etsin.

Yarsuvat sözünü tutamadı

Galatasaray’ın saygı duyduğumuz başkanı Divan Kurulu’nda, “Yolsuzluk yapanları ortaya çıkaracağım, Ada’yı geri alacağım” dedi. Bunları yapamadı. En önemlisi de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la sporda şiddet paneline katılacaktı. Bu paneli tertip eden Galatasaray düşmanı, her türlü hakareti eden aşağılayan bir zattı. Yarsuvat son anda bunu öğrenerek panele gitmekten vazgeçti. İyi ki de vazgeçmiş. Yoksa bunun hesabını taraftara veremezdi.

Kendinize güdürmeyin

Galatasaray’ın 850 milyon lira borcu var. Haziran’da da yeni başkan 80 milyon lira faiz ödeyecek. Durum vahim, başkan adayları projelerini açıklıyor. Bir tanesi diyor ki, “Putin’e, Obama’ya sarı-kırmızı formayı giydireceğim...” Bu ikilinin bütün derdi çünkü Galatasaray. Öteki aday ise Çin’e açılacakmış. Ramos’u altyapının başına getirecek, çok büyük transferler yapacakmış. Biz kulüp batıyor diyoruz. İnsanlar nelerle gündeme geliyor, yazık.

Haberin Devamı

Senaryolar yazılıyor

Şampiyonluğu herkes Galatasaray-Beşiktaş maçına bağlıyor. Derbi oynanmadan öyle bir duruma geldi ki inşallah o gün tatsız bir şey yaşanmaz. Ama kimse farkında değil. Fenerbahçe gitti Eskişehir’le berabere kaldı. Galatasaray, Trabzon’a yenildi. Şampiyonluğa oynayan takımlar abuk subuk puanlar kazanıp-kaybedebiliyor. Bütün takımların maçları zor. Bu gidişatla derbiden önce şampiyon belli olabilir.