Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hamza hocayı kutlamak lazım. Bu takım Prandelli zamanı yerlerde sürünüyordu. Florya futbolcu çöplüğüne dönmüştü. Şimdi şu gelinen tabloya bakın. Süper Lig’de Galatasaray lider, Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde. Futbolcuların çoğu satılsın diyorduk. Hamza Hamzaoğlu bunları resmen parlattı. Her şeyden önemlisi dün geceki maça bakıyoruz. Rakip 39. dakikada bir kişi eksik kalıyor. Buna rağmen takımın hırsı, disiplini hiç düşmüyor. Daha fazla gol atmak için mücadele ediyorlar.

Türkiye Kupası’nı bazı yöneticiler küçük görüyor. Ben kesinlikle katılmıyorum. İnanın dün geceki maç Süper Lig kalitesindeydi. Manisaspor PTT 1. lig’de 16. sırada. 50 dakika bir kişi eksik oynamasına rağmen oyunu hiç çirkinleştirmediler. Karşı kalede 3-4 tane gol pozisyonu yakaladılar. Tempoları 90 dakika düşmedi. O kadar keyifli bir karşılaşma seyrettik ki her iki takımı da kutlamak lazım.

Haberin Devamı

Galatasaray’da öne çıkan futbolcular vardı. Dzemaili orta sahada oynadı. Ama hücumda o kadar etkili oldu ki, iki topu direkten döndü, gol attı, attırdı, penaltı yaptırdı... Sarı-kırmızılıların hücumlarının hepsinde vardı. Belki de Melo’nun sakatlığında Galatasaray’a ilaç olacak.

Sneijder müthiş bir profesyonel. Tek pas nasıl oynanır. Dünkü maçta ders verir gibi bunu herkese gösterdi. Ayağında kesinlikle top tutmuyor. Rakip yerini almadan o pasını vermiş oluyor. İyi ki Hollandalı bu takıma gelmiş. Onu seyretmek çok büyük bir zevk. Rakip küçük, büyük demiyor, işini ciddiye alıyor.

Semih bir devre oynamasına rağmen ‘hazırım’ sinyali verdi. Fenerbahçe derbisinde sol bekte herhalde Telles oynayacak. O da başarılı bir maç çıkardı. Tarık’ı bir dakikada karalayıp kenara atmamak gerek. Bu çocuk da kötü futbolcu değil. Belli ki sıkıntıları var. Kolay değil Eskişehirspor’dan Galatasaray’a gelip birden yıldız olmak. O çok büyük beceri ister. Ama zamanla bu ekibe faydalı olacak. Sonuçta sarı-kırmızılılar aldığı galibiyetle yarı finale çıktı diyebiliriz. Dün geceki kazancı Dzemaili oldu.