Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye’nin en iyi takımlarından iki tanesi Galatasaray ve Fenerbahçe. Hepimiz heyecanlanmıştık. Futbol keyfi yaşatırlar diye düşündük. Her zaman olduğu gibi gene hevesimiz kursağımızda kaldı. 13 sarı, 2 kırmızı kart ve bu kartların çoğu pozisyon harici sertlikten. Düşünebiliyor musunuz? Sarı-lacivertliler Arena’ya 13 puan farkla geliyor. Şampiyonluğu garanti gibi. Sormak lazım Fenerbahçeli futbolculara, ‘Bu stresiniz ve gerginliğinizin sebebi ne’ diye?
Geliyorum Galatasaray’a. İlk yarı iyi mücadele ettiler. Gol de buldular. Rakip, Emre atılınca 10 kişi kaldı. Siz olsanız ikinci yarı nasıl bir Galatasaray sahada beklersiniz. İnanın Mancini’nin talebeleri öyle bir el frenini çektiler ki Fenerbahçe mi 10 kişi, iki takım mı 10 kişi anlayamadık. Rezalet bir futbola döndü görüntü. Herkes birbirine tekme atıyor, yere düşen kalkmıyor, gol pozisyonu yok denecek kadar az. Hakem ipin ucunu elinden kaçırmış, sahada zavallı durumlara düşüyor. Bütün futbolcular kendisini kandırmak için uğraşıyor. İşin özeti sarı-kırmızılılar üç gol pozisyonuna girdi, birini gole çevirdi. Sarı-lacivertliler ise hiç gol pozisyonuna girmeden maçı bitirdi. İşte bizim yılda 3.5 milyon euro alan yıldızlarımızın, taraftarlarına gösterdiği futbol bu kadar!
Selçuk’un sakatlanıp sahadan çıkarken, Mancini’nin kendisini sahanın içine itmesi, daha sonra Selçuk’un formasını çıkarıp soyunma odasına gitmesi dün gecenin sarı-kırmızılılar adına kötü görüntülerindendi. Maçı izleyen herkes Selçuk Galatasaray’dan ayrılıyor mu diye düşündü?
Galatasaray, bu galibiyetle aldığı 3 puanla ikincilik şansını devam ettiriyor. Ama görüntü o ki bundan sonraki maçlarında gene sorun yaşayacak.
Sahaya baktığımız zaman Galatasaray’ın gene en iyisi bu maçın galibiyetinin en büyük kahramanı Melo’ydu. Rakip oyuncuların sinirini bozdu, Emre’ye kart göstertti. Ve sahada basmadık yer bırakmadı. Bir tek Melo’nun bu performansıyla Galatasaray nereye gider? Orda koca bir soru işareti var. Haftaya Melo yok büyük bir ihtimalle Selçuk sakat. Anlayacağınız bu galibiyetin Galatasaray’ı düzlüğe çıkardığını düşünmüyorum.