Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milli Takımımız, Şenol Güneş’in yönetiminde 4. maçına çıktı. İkisi resmi, ikisi hazırlık maçında hiç kaybetmedi.
Fazla abartmak istemiyorum ama umut veren, takım oyunu oynayan, iyi mücadele eden, sahada savaşan futbolcular topluluğunu hepimiz görüyoruz.
Evet Özbekistan bizim ayarımızda bir takım olmayabilir. Ama fizik güçleri en üst seviyede... Bizim futbolcularımız ağır bir sezon geçirdiler. Hepsi çok yorgun olmasına rağmen ortaya koydukları mücadeleye saygı duyuyorum ve ilerisi için umutlanıyorum.
Şenol Güneş’in havuzunda çok iyi genç isimler var. Bunların hepsi sırası geldiğinde milli formayı giyecekler ve ay-yıldızlı takıma katkı sağlayacaklar. Özbekistan karşısında bazı futbolcuların performansına, tekniğine bakıyorum hakikaten hayran olmamak mümkün değil.
Sağ bekimiz Zeki... İki gol attı. Pozisyonları hiç bırakmayan, fiziği çok iyi olan bir futbolcu. Uzun seneler Milli Takımımıza hizmek edecek. İki stoper Merih ve Çağlar... Bu ikilinin içine, sakatlığı nedeniyle oynamamasına rağmen Ozan Kabak’ı da koyuyorum. Çağlar, çok diri, hamleleri çabuk olan sert bir futbolcu. Resmen rakibi süpürüyor. Merih, Çağlar’ın bir seviye yukarısında. Daha teknik, yere sağlam basan bir isim. Bence daha da iyi olacak.
Kenan Karaman, Fortuna’da oynuyor. Yunanistan karşısında bir gol attı, dün gece de ikinci golün hazırlayıcısı oldu. Onun kafa vuruşunu kaleci çıkardı ve Zeki golü attı. Kenan sol kanatta oynamasına rağmen golü koklayan, topa çok iyi yükselen bir ofansif oyuncu konumunda. O da uzun seneler büyük katkı sağlayacak.
Oğuzhan, Beşiktaş’ta koca sezon yedek kaldı. Ama Şenol Güneş onu milli takımda kazanmak istiyor. Üstüne basa basa söylüyorum, Oğuzhan çok iyi bir futbolcu. İki ayağı çok yumuşak olan, harika paslar atan bir isim. Allah ona bütün yetenekleri vermiş. Bu kalitede bir futbolcunun kendisine daha çok bakıp fizik gücünü artırması lazım. İrfan Can, Ozan Tufan, Abdülkadir Ömür, Efes Ünal... Bunların hepsi iyi futbolcular.
Oynayanlar, oynamayanlar... Aday kadroya girenler, giremeyenler... Güneş’in elinde çok kaliteli, başarıya aç bir futbolcu topluluğu var. Ben Şenol Güneş’in bu kadroyla bize uluslararası büyük başarılar yaşatacağına yürekten inanıyorum.