Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın eski yöneticileri, “Fatih Terim tekrar teknik direktör olsun” diye kampanya başlattı. O kampanyayı başlatanlara sormak lazım, eski başkan Ünal Aysal, Fatih hocayı kovarken neredeydiler, neden hiç tepki vermediler?
Fatih Terim çok sıradan bir kişi ya, gel dedikleri zaman gelecek, git dedikleri zaman gidecek. Galatasaray’ı kötü duruma düşürenler işte bu düşünce tarzında olanlar... Herkesin bir gururu, izzeti nefsi var. Ne kadar Galatasaraylı olurlarsa olsunlar önce insanların gururu gelir.
Fatih Terim, dişiyle tırnağıyla milli takıma zirve yaptırmış. Türkiye’de, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’den sonra futbolumuza yön veren ikinci kişi olmuş, milli takımla 8 yıl sonra Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmış. İyi bir jenerasyon yaratmış. Bu takımla Fransa’da çok büyük başarılar elde edecek. Hepsini elinin tersinle bir kenara itip Galatasaray’a gelecek ya da hem milli takımı hem de Galatasaray’ı çalıştıracak.
Böyle bir şey olabilir mi?
Bakın Ekrem Memnun, hem Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nı çalıştırdı, hem de Kadın Milli Basketbol Takımı’nı... Başına gelmeyen kalmadı ve sarı-kırmızılı kulüpten ayrıldı. Ergin Ataman da şu anda aynı konumda... Duymadığı hakaret kalmadı. O da yakında tercihini yapacak, ya milli takımı ya da Galatasaray’ı seçecek.
Fatih Terim bunları görmüyor mu? İnanın Galatasaray’dan ayrılıp milli takıma gitti orada huzur buldu. Resmen gençleşti. Yürümesi, konuşması her şeyi değişti. Şimdi sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticileri istiyor diye milli takımdaki başarılarını bırakacak, kulüpteki kargaşanın içine girecek. Günah! Bu kadar acımasız olmamak lazım. Ben de diyorum ki bu arkadaşlara hadi gücünüz yetiyorsa Fatih Terim’i Galatasaray’a getirin. Size milyon defa, “Helal olsun, büyük iş yaptınız” diyeceğim.
Bir teknik direktöre teklif götürürken düşünmek lazım, “Acaba bu hoca kırgın mı?”, “Galatasaray’dan nasıl ayrıldı?” diye... Ama maalesef, sarı-kırmızılılarda bu yok. Hepsini bir kenara bırakalım, şimdiki başkan Dursun Özbek ve ekibi, Fatih Terim ile yapabilir mi? Ya da Terim’in oraya gelmesini isterler mi?
Allah aşkına Terim’i rahat bırakın. Kalbimiz milli takım için atıyor. Hocanın kafasını bulandırmayın. O şu anki konumundan gayet mutlu. 80 milyon Türk’ün teknik direktörü. Belki İtalya’dan çok büyük teklifler gelirse düşünebilir. Ama Galatasaray’a asla geri dönmez.

Haberin Devamı

G.Saray’da transfer mümkün değil

Haberin Devamı

Başkan Dursun Özbek için yeni sezon daha zor geçecek. Bütün taraftarlar transfer bekliyor. Peki bu ortamda nasıl transferler yapılacak. Bruma, Dzemaili, Telles başta olmak üzere daha 10 futbolcu geri döndü. Yeni sezonda hangisi takımda olacak? Ligi altıncı bitiren kadrodan kimler gidecek?
Bir sürü belirsizlik var. Herkesin sabırlı olması lazım. Kulağıma bir sürü şey geliyor. Avrupa’dan iyi gurbetçilerle görüşüyorlarmış. Ama önce şu Galatasaray’ın elinde patlayan bir sürü fuzuli futbolcudan kurtulması gerekir. Özbek bunun bilincinde. Bu kadroyla Süper Lig’de başarılı olamayacağını biliyor.
Biraz sabırlı olmak lazım. Şu anda yapılacak baskılar Galatasaray’a faydadan çok zarar verir. Biraz beklemek gerekiyor. 15 gün içerisinde belirsizliklerin birçoğu netleşecek. Eleştiri yapacaksak da biraz bekleyelim.

Haberin Devamı

Fener yine şov yapar

Maalesef Türkiye’de, ligi ikinci bitirmek, Türkiye Kupası’nda final oynamak, basketbolda final-four’da final oynamak, kupayı alamıyorsan başarısızlık sayılıyor. Bugün Fenerbahçe’ye bakıyorum herkes bir şey söylüyor. Tek suçlu Başkan Aziz Yıldırım gösteriliyor.
Evet, Fenerbahçe’nin kadrosu mükemmeldi. Bu kadroyla daha başarılı olmaları gerekirdi. Peki bunun suçlusu kim? Futbolcular ve teknik direktör mü, yoksa başkan Yıldırım mı?
Şu an eldeki kadroya bakıyoruz, yine Türkiye’nin en iyisi... Van Persie, Nani, Diego, Souza ve diğerleri... Bunların hepsi iyi futbolcular. Ama takım olarak ve hocayla bütünleşemediler. Sorun bu... Bu futbolcular yarın öbür gün elden satılmaya kalkılsa hepsi de büyük para eder. Çin’den Nani’ye 20 milyon euro teklif gelmiş. Van Persie’nin zaten ismi para. Bu 4 futbolcu satılsa gelecek parayla en az 6 yıldız daha alınır.
Karalar bağlamaya gerek yok. Fenerbahçe, çok büyük markadır. Yine iyi transferler yapabilir. Bu seneki hataları tekrarlamazlar ve tekrar şampiyonluğun en güçlü adayıdır.