Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

EURO 2016’yı unutup yeni bir sayfa açmamız lazım. Bir sürü şeyler konuşuldu, yazıldı. Herkesin hatası olabilir. Ama artık bunu irdelemek bize hiçbir şey kazandırmaz.

Fatih Terim, Milli Takım’ın başında devam ediyor. Kırgınlıklar her ailede olabilir. Hele Arda Turan ile Terim’in kırgınlığı baba-oğul ilişkisinin ötesine geçemez. Terim’in, Arda’da çok büyük emeği vardır, bunu hepimiz biliyoruz. Arda, Fatih hocayla bu turnuvada ters düştüyse bunun tek sebebi Burak Yılmaz’dır. Arda kaptan olduğu için hocasıyla konuşmaya kalktı. Bu da ters tepti.

Haberin Devamı

Artık bunları geride bırakmamız lazım. Yarın öbür gün Arda, hocasının yanına gider, elini öper bu kırgınlık tatlıya bağlanır. Herkes şunu bilsin ki hep primler konuşuluyor. Ay-yıldızın önüne geçecek para birimi dünyada daha icat edilmedi. Bu çocukları yerle bir etmenin de bir anlamı yok.

En çok eleştirilen Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Burak Yılmaz... Bunlar da güçleri kadar mücadele ettiler. Kapasiteleri bu kadardı. Bunun üzerine çıkamadılar. Eylül ayında 2018 Dünya Kupası eleme maçları başlayacak. Yine bu futbolcularla sahaya çıkacağız. Milli Takım’da kırgınlık olmaz. Orada patron Fatih Terim’dir. O ne derse, o olur.

2018 Dünya Kupası’na katılmak Avrupa Şampiyonası’na katılmaktan çok daha zor. İlk maçımız Hırvatistan ile deplasmanda. Daha sonra içeride Ukrayna ile oynayacağız ve ardından da İzlanda’ya gideceğiz. Bu maçların hiçbiri kolay geçmeyecek. Avrupa Şampiyonası’na giderken nasıl zorlandıysak, Dünya Kupası elemelerinde daha da fazla zorlanacağız. Milli Takım’a iyi hizmet edecek bütün futbolcular başımızın tacı. Bu yaşananlardan herkes mutlaka gerekli dersi almıştır.

Yine kenetlenmemiz lazım. Fransa’da beceremedik, ama Dünya Kupası’na giderek daha iyi şeyler yapabiliriz. Fatih Terim’in de ağzı yandı. O da artık yoğurdu üfleyerek yiyecek. Fransa’daki hatalar bir daha tekrarlanmayacak. Gün birlik, beraberlik günü. Kırgınlıklar, kavgalar hiç kimseye bir şey kazandırmaz.

Serdar Aziz doğru transfer

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA’dan kulübün aldığı cezayı fırsata çevirmeye uğraşıyor. Öncelikle Serdar Aziz transferine kimsenin itirazı yok. Ama 4,5 milyon euronun yanında Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım’ın da bonservisleri ile verilmesi Serdar’ın üzerine ayrı bir yük bindiriyor. Furkan ile Sercan gidebilir. Ama Bilal senede 15 maçta oynasa şu anda yerine futbolcu alınmadığı için eleştiriliyor.

Haberin Devamı

Dilerim Serdar Aziz’in Galatasaray’da devamlılığı olur. Kendine yeni bir sayfa açar. Bu kadar parayı hak eden bir futbolcu muydu, kesinlikle değil. Her şeyden önce taraftarı heyecanlandırıp kombine almaya zorlayacak bir isim değil Serdar.

Kulağıma Rodallega ve Eren Derdiyok transferlerini bitirmek için kulübün adeta savaş verdiği haberleri geliyor. Bunlara iyi bir orta saha da eklenirse herkes kombine alır. Başkan Özbek’i hiç kimse eleştirmez.

Ama her şey bir yana transfere Serdar Aziz ile başlanması taraftar ile Başkan arasındaki soğuklu bir nebze olsun bitirdi.