Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hamza Hamzaoğlu, Türk futbolunda alışık olmadığımız bir sayfa açtı özür dileyerek. Özür dilemek erdemdir. Bugüne kadar hiçbir teknik direktörün veya futbolcunun özür dilediğini duymadım. Bu da Hamza hocanın ne kadar temiz, saf ve büyük yürekli olduğunu gösteriyor. Peki Başakşehir maçı sonrası bu özür doğru mu!

Taraftardan ve camiadan dilenen özrü kabul ediyorum. Ama futbolculardan dilenen özrü kabul etmiyorum. Maçın bitmesine 5 dakika var. Hamza Hoca yanlış adam değiştirebilir. Sahada 11 tane futbolcu var. Yenen iki golde Bruma’nın, Muslera’nın Chedjou’nun, Koray ve Olcan’ın büyük hataları göze çarpıyor. Hoca yüzde 10 hata yaptıysa, futbolcuların hatası yüzde 90...

Haberin Devamı

Özür gerekiyorsa futbolcuların dilemesi gerekir. Teknik adamın bu özrünü futbolcular yanlış kullanabilir, ‘Oh hoca suçu üzerine aldı, biz rahatladık’ derler. Bu da takıma zarar verir. Burak, Fenerbahçe maçında hakem faul attırırken topa dokundu cezalı duruma düştü. Bir özür dilemesi gerekmez mi? Başakşehir maçını tribünden seyretti.

Bu konularda Türkiye’de en dik duran kişi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım. Yenilginin faturasını rahatlıkla futbolcularına kesebiliyor. Bu örnek olmalı. Ne kadar geçerli veya faydalı olur bilemiyorum. Ama futbolcuların da özeleştiri yapması gerekir.

Alkışlar MHK’ye

Yusuf Namoğlu’nu çok eskiden tanırım. Gayet ciddi, kimseden korkmayan, yürekli bir adamdır. MHK Başkanlığı’na da geleli çok kısa bir zaman oldu. Son 4 haftadır bakıyorum hakemlerimiz yüreklendi, az hata yapıyor. Üç büyük kulübün etkisinde kalmıyorlar. Bu iyi gidişat. Namoğlu’nu da hakemleri de tebrik ediyorum. Böyle devam etmeliler.

Galatasaray başarısız mı?

Türkiye’nin en çok eleştirilen takımı Galatasaray. Futbolcusu, antrenörü, yönetimi... 18 takımın toplamından daha çok eleştiriliyor. Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde başarısız sonuç alsa da tek katılan onlar. Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale kaldı gibi. Süper Lig’de son 10 maçını kazanırsa şampiyon olacak. Bakın bu takımın başkanı kulübü bıraktı, kaçtı. İtalyan teknik adamı kovuldu yerine Hamza hoca geldi. Maddi sıkıntı en üst seviyede. Yerli futbolcu kadrosu Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın gerisinde. Bu şartlarda Galatasaray başarısız mı?

Haberin Devamı

İlk yarının lideri!

Ersun Yanal diyor ki ‘Trabzonspor olarak ilk yarının lideriyiz, başarılıyız...’ Tabii bu sözleri kendisi söylüyor. Ne kadar inandırıcı onu bilemiyorum. Bildiğim; bordo-mavililer Ziraat Türkiye Kupası’ndan elendi. Süper Lig’de altıncı sırada, liderle arasında 14 puan var. Bu nasıl başarı?