Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dursun Özbek kongrede Galatasaray’ın en ciddi başkan adayı. Peki Özbek kazansa her şey düzlüğe mi çıkacak? Kesinlikle hayır...
Kulübü 15 senedir iflas noktasına getirenler yine başrolde cirit atıyorlar. Ünal Aysal, Özbek’i destekleyecekmiş. Adnan Polat başkasını destekleyecekmiş, Faruk Süren de başka bir adayı. Önce şunu söyleyelim... Bu desteklemek nedir? Bunun manasını anlayamıyorum. Benim bildiğim destek parayla olur. Aysal, Duygun Yarsuvat’a 20 milyon lira vereceğini söyledi. Bir kuruş vermedi. Polat, Süren onların da derdinin para desteği olacağını sanmıyorum. Başka nasıl destek olacaklar peki?
Çok büyük oy potansiyelleri mi var? Kesinlikle o da yok. Özbek yönetim kurulunu kurarken dikkatli olmalı. Kimin adamı olursa olsun daha önce yöneticilik yapmış, sarı-kırmızılıları bu kadar borç batağına sokan eski müdürlerden, yöneticilerden, danışmanlardan, CEO’lardan hiçbirini yönetime veya yanına almaması gerek. Milliyet’te okudum, Cüneyt Tanman futbol şubesinin başına geliyormuş. Evet Tanman herkes tarafından sevilen, saygı duyulan, başta federasyonla diğer kulüplerle ilişkisini çok iyi düzeyde götürebilecek pırıl pırıl bir insan. Özbek’in 15 tane Tanman bulması lazım, başarılı olması için. Özbek yönetimini seçerken hatır, gönül, baskı altında kalırsa hem Galatasaray’a hiçbir hayrı olmaz hem de Ekim ayında kulüpte tekrar kongre olur. O da Ünal Aysal gibi bırakıp kaçmaya kalkar.
Aysal’ın başına gelenlerden ders alması gerek. Aysal kötü bir insan değil. Ama yanındakiler onu öyle bir çukurun içine attılar ki dışardan baktığın zaman şimdi Aysal için kimse iyi bir şey söyleyemiyor. Özbek’in, Aysal gibi tuzağa düşmemesi lazım, benden söylemesi.

Haberin Devamı

Efsaneye saygı
Biz yıllarca Hagi ile Alex’i karşılaştırmadık mı? ‘Hagi mi büyük, Alex mi?’ demedik mi? Bugün Hagi, Galatasaray’da bir efsane kabul ediliyor. Elini kolunu sallayarak Florya’ya, kulübe girebiliyor. Alex de böyle olmalı. Alex kaprisliydi kabul ediyorum. Ama hiçbir zaman ahlaksız değildi. Onun profesyonelliğini, aile yaşantısını herkes örnek aldı ve alkışladı. Bu yaşananlara layık değil.

Haberin Devamı

Hakem faktörü
Yıllardır böyle kıran kırana bir şampiyonluk yarışı yaşamadık. Bu yarışın heyecanlı olmasında TFF’nin payı çok büyük. Liglerin bitmesine 7 hafta var. Fenerbahçe de, Beşiktaş da Galatasaray da şampiyon olabilir. Bundan sonra hakemlere çok büyük iş düşüyor. İster FIFA kokartlı olsun, ister olmasın MHK Başkanı Yusuf Namoğlu üç büyüklerin maçlarına taraftardan, futbolcudan korkmayan yürekli hakemler vermeli. Bunu başarabilirse şampiyonluk yarışından hepimiz çok keyif alacağız.

Kızıl’ı özleyeceğiz
Kardeşim, arkadaşım, can dostum Levent Kızıl’ın babası Ayhan amcayı kaybettik. Ayhan Kızıl’a futbolcu camiası çok şey borçlu. Uzun seneler belinde sorun olan, parası olsun olmasın bütün futbolcuları Ayhan Kızıl tedavi etti. İyiliksever, hayırsever çok iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin.