Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şu yaşananlara bakın... Galatasaray şampiyon oldu, iki kupa kaldırdı... Büyük bir ihtimalle üçüncü kupayı da kazanacak. Sanki suç işlemiş gibi Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi ile teknik direktör Fatih Terim cezalandırılmaya uğraşılıyor.
Başkan Cengiz önce mali kongrede ibra edilmedi. 11 Temmuz’da mahkeme var. Hakim tedbiri kaldırmazsa başkan seçime gitmeyecek. Ama tedbiri kaldırırsa işte o zaman kıyamet kopacak. İdari konularda ibra etmeyenler hesap verecek. 30 milyon taraftar onlardan hesap soracak, “Sizin derdiniz nedir? Takım şampiyon olmuş transfer yapacak, neden mani oluyorsunuz” diye soracaklar.
Bu yetmiyormuş gibi eski Başkan Dursun Özbek, alacaklarına karşılık kulübü icraya verdi. Dikkatinizi çekerim bu icraya verme olayı üç ay önce ya da sonra yapılmıyor. Tam transfer zamanına denk getiriliyor. Herkesin aklına da bir sürü şey geliyor. Bilinçli mi, bilinçsiz mi yapılıyor diye... Tabii ki alacaklarını isteyecek. Ama bunun bir yolu yordamı var. Oturur Başkan Cengiz ile bir ödeme takvimi yaparlar. Zaman içinde de parasını tahsil eder.

Taraftar izliyor
Ama şimdi ne olacak? Kulübün gelirleri, UEFA’dan gelecek paralar, naklen yayından gelecek paralara şayet icra el koyarsa ikinci bir kıyamet de o zaman kopacak. Samimi olmak lazım. Hayatımda hiç kimseye karşı kötü niyetli olmadım. Hep doğrudan, haktan yana oldum. Ama maalesef bu yapılanlarda adalet göremiyorum. Bu yüzden de isyan ediyorum.
Galatasaray’ın 30 milyon taraftarı bu olayları yakından izliyor. Kulübe zarar verenlerden bir gün hesap soracaklar. Ve bu da onların hakları. O zaman bu insanlar ne cevap verecekler merak ediyorum. Başkan Mustafa Cengiz benim babamın oğlu değil... Hayatımda birkaç kez yan yana gelmişimdir. Onlar da cenazelerde... Sadece uzaktan takip ediyorum ve haksızlığa uğradığını düşünüyorum.
Düşünebiliyor musunuz, şimdiden muhalefet kanadı başkan adayını seçmiş, yönetim kurulunu yapmış... Böyle şeyler hangi kulüpte yaşanıyor.
Saygının, adaletin olmadığı yerde huzur da olmaz. Bunu hesaplamıyorlar. Başkanın iki sene daha görev süresi var. Bunu tamamlamadan koltuğundan indirilirse Galatasaray’a hiçbir zaman huzur gelmeyecek. Benden söylemesi...

Haberin Devamı

Yöneticilere de hapis cezası gelmeli
Devletimizin aldığı her karara saygılıyız. Boynumuz kıldan ince. Ama spordaki cezalar artırılıyorsa bunlar herkese eşit olarak dağıtılmalı. Stadın içinde meşale yakan bir taraftar hapis cezasına çarptırılacak. Peki meşaleleri taraftarlar cebinde mi stada sokuyor? Herkes stada girerken güvenlik güçleri tarafından aranıyor. Bozuk para ve çakmakla stada giremiyoruz.
Peki o zaman bu meşaleleri kim sokuyor stada? Buna göz yumanlar, taraftardan önce cezalandırılmalı.
İkinci konu ise yöneticiler ve kulüp başkanları ağzına gelen her olumsuz şeyi konuşuyorlar. Milyonlarca taraftarı birbirlerine düşürüyorlar. Aldıkları cezalar ise ya 2-3 ay hak mahrumiyeti ya da para cezası. Halbuki bu kişilere ama 10 gün, ama 20 gün hapis cezası verilse inanın futbolumuza huzur gelir. Hiçbir olumsuz olay da yaşanmaz. Maça gelenler sadece takımlarını alkışlar. Bu ceza yasasını çıkaranlar, önerimi de aralarında tartışsınlar.

Haberin Devamı

Alkışlar Ergin Ataman’a
Aydın Örs, kulakları çınlasın... Kendi gibi efsane bir antrenör yetiştirdi. Beni basketboldaki şiddet, kötü tezahüratlar ilgilendirmiyor. Ben antrenörün başarısına bakarım. Ergin Ataman da Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi hocaların başında geliyor.
Her gittiği takıma kupa kazandırmayı başarıyor. İtalya’da Siena’ya başarılar tattırdı. Türkiye’de Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı zirveye taşıdı. Anadolu Efes’e geldi... Önce Türkiye Kupası’nı kazandırdı, ardından da ligde mutlu sona ulaştırdı. Ayrıca Euroleague’de de lacivert-beyazlılara final oynatmayı başardı.
Hakikaten çok başarılı hoca. Ben de Ergin Ataman’ı alkışlıyorum.