Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu sezon ilk defa sahada savaşan, kazanma hırsı en üst seviyede olan, mükemmel yardımlaşan ve en önemlisi de çok gol pozisyonuna giren bir Galatasaray seyrettik.
Hep ‘tempoda sorun var’ diyorduk. Saracchi, Emre Akbaba ve Linnes’in takıma girmesi tempoyu çok artırmış. Saracchi ilk resmi maçını oynadı. Adam sonradan olmamış, futbolcu doğmuş. 65 dakika sahada basılmadık yer bırakmadı, temposundan ben bile yoruldum. Galatasaray’ın yediği golde hatası var bunu kabul ediyorum. Ben bunu kondisyon eksikliğine bağlıyorum. Bir iki maç sonra defansif anlamda daha çok katkı verecek takımına.
Aynı sorun Linnes’te de var. Yarım sezon oynamadı. Ne kadar antrenman yaparsa yapsın, maç eksiği onda da görüldü. O da toparlayacak. Emre Akbaba da Belhanda’nın pozisyonunda oynuyor. Yıllardır Faslı futbolcunun her kaptırdığı top Galatasaray’ın kalesinde gol tehlikesi oldu. Emre’yle Galatasaray orta alanda top kaybetmiyor. Kaybetse bile rakibe hemen baskı yaparak topu kazanıyor. Emre de maç eksiğini giderdiği zaman katkısı daha fazla olacak.
Falcao’yu bu kez sahanın bütününde gördük. Evet, bazı pozisyonları değerlendiremedi. Ama harika bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi. Oyunun son dakikalarında kendi kalesine gelip rakip atağı önlemek için çaba gösterdi ve maç bitiminde 35 bin taraftar gerçek Falcao’yu seyretmenin keyfini çıkardı. Taraftar da değişmiş. Tribündeki herkes mutlu. Çünkü sahada basan, koşan, pozisyona giren bir takım vardı.
Eksikler tabii ki var. Feghouli tam klasını, gücünü sahaya koyamıyor. Ya temposunu artıracak ya da formasını Sekidika’ya kaptıracak. Görüntü bu. Lemina tam bir beyin. Olağanüstü mücadele ediyor. Tekniği tek kelime ile mükemmel. Seri de eski maçlarına göre temposunu artırmış. Falcao’nun attığı golde de pası Seri verdi.
Maç Galatasaray’ın lehine çok farklı da bitebilirdi, ama berabere de sona erebilirdi. Muslera klasını gösterdi ve Denizlispor’a ikinci gol fırsatını vermedi. Denizlispor’u hiç kimse küçümsemesin bilhassa orta sahası ve forveti çok etkili. Rodallega, Aissati ve Sacko çok süratli futbolcular. Zaman zaman bunların yanına yeni transfer Onazi girdi. Her takımın canını yakabilirler kalan haftalarda. Mehmet Özdilek’in oynattığı futbola herkes saygı göstermeli.
Anadolu takımı İstanbul’a geldiği zaman önce maçı berabere bitirmeye uğraşır, Denizlispor ise kazanmak için sahaya çıkıyor. Bu mücadeleyi Galatasaray karşısında da ortaya koydular. Ancak karşılarında sezonun en iyi mücadelesini veren bir Galatasaray vardı.