Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Her şey de bir hayır vardır. Demek ki, bu yaşananlardan bütün futbolcular ders çıkarmış... Bu sezon Porto maçından sonra gördüğüm en istekli, en gayretli, birbirlerinin kademesine giren, sahada bütünleşen takım dün geceki Galatasaray’dı...
Tabii ki, cezalılar, sakatlar büyük eksik. Ama Fatih Terim’in Ozan, Maicon, Serdar üçlüsü ile defansı kurması... Ömer Bayram’ın solda, Mariano’nun sağda olağanüstü performans ortaya koymaları, Selçuk, Belhanda ve uzun zaman sonra ilk defa oynayan Feghouli’nin mükemmele yakın sahaya koyduğu mücadeleleri, Onyekuru’nun da resmen patladığı bir maç oldu. Allah’ım o ne sürat, ne tempo... Real Madrid’te oynarken Cristiano Ronaldo’yu bana hatırlattı. İkinci golde belki de Selçuk iki seneden beri ilk defa böyle bir pas verdi. Demek ki cezalı ve sakat futbolcuların oynamayacak olmasından sonra artık Selçuk bir kaptan olarak takımına yararlı olmaya karar verdi. Kayserispor karşısındaki bu Selçuk’a şapka çıkartılır. Kusura bakmasınlar ne Fernando, ne Donk, ne de Ndiaye bu Selçuk’u kesemez... Dilerim, bu temposunu devam ettirir...
Feghouli, Belhanda’yı da rahatlatmış... Hani Belhanda’ya kızıyoruz ‘sorumluluk almıyor, mesuliyet almıyor’ diye... Feghouli ile beraber iyi bir ikili oldular ve Belhanda hiç durmadı. En tempolu maçını oynadı. Feghouli uzun zamandan beri ilk 11 şansı bulmuyor. 87 dakika sahada kaldı ve takımın en iyilerinden birisiydi. İlk defa böyle rakibine pozisyon vermeyen, kanatları çok iyi kullanan ve bütün takım olarak gol arayan bir Galatasaray gördüm.
Üçüncü golde Mariano sağ çizgiden ortalıyor, sol çizgiden gelen Ömer golü atıyor. Düşünebiliyor musunuz, sahanın içinde nasıl bir kurgu var. Ömer’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Hakikaten çok iyi niyetli, ruhunu, kalbini sahaya koyuyor. Ve göreceksiniz dün geceki futbolla Galatasaray bu sakatları ve cezalıları aramayacak. Herkesin aklının başına gelmesi için bu takımın bir şok yaşaması lazımdı. O şok yaşandı, bitti. Hani Fatih Terim diyor ki, “Kenetlenmemiz lazım” diye... İşte dün geceki Galatasaray kenetlendi.
Kayserispor’a gelince... İnanın şaşırdım. Ertuğrul Sağlam, beğendiğim, iyi bir hoca... Ama bu sahadaki futbolcularla Süper Lig’de kalmaları kolay bir iş değil... İki beğendiğim futbolcuları vardı. Biri Mensah, biri Bilal... Bu iki futbolcu da Kayserispor’u nereye kadar taşıyabilir?