Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hamza Hamzaoğlu’nun teknik direktörlüğe gelmesiyle son 5 maçtır seyrettiğimiz o coşkulu, bol gol pozisyonuna giren Galatasaray dün gece Gençlerbirliği karşısında yoktu. Demek ki Chedjou, Melo ve Sneijder bu takımın olmazsa olmazı. Bu üç futbolcu sahada olmayınca sarı-kırmızılıların futbol kalitesi de çok düşüyor.

Gençlerbirliği oyunu orta sahada kabul eden, kontrataklarla hücuma çıkan bir takım. Tek gol umutları var o da Stancu. Galatasaray’ın öyle bir defansı var ki rakibin çift forvet oynamaya da ihtiyacı yok. Stancu ilk yarı kafayla vurdu, olmadı. Ölü toptan yüzde yüz golü gene Muslera çıkardı. Üçüncü pozisyonda ise golünü attı. Peki Stancu, fileleri havalandırırken stoper Semih ne yapıyordu? Hayranlıkla Rumen forvetin topa nasıl vurup gol atacağını seyrediyordu. Semih altyapıdan geldi, hiç kimse kendisini incitmek istemiyor. Ama genç futbolcu her geçen hafta futbol olarak geriye gidiyor. Böyle stoperlik olmaz. Milli Takım’da Fatih Terim, hatalarına rağmen Semih’i kazanmak istiyor. Aynı şekilde Hamza Hoca’nın da mutlaka en fazla şikayetçi olduğu oyuncu Semih’tir. Semih Kaya kendini toparlamalı. Bu futboluyla takımına zarar veriyor. Hakan Balta’nın mevkisi sol bek ama dün gece stoperde sarı-kırmızılların en iyilerinden bir tanesiydi. Hamleleri, hava toplarındaki başarısı ve herşeyiyle çok iyiydi.

Haberin Devamı

Hamit eskiden çok iyi futbolcuydu. Muhakkak Hamza hoca onu da kazanmak istiyor. Ama Hamit’in takıma hiçbir katkısı yok, ağır kalıyor. Bakıyorsunuz Galatasaray’ın sol tarafı ilk yarıda başarılıydı. Telles ve Olcan çok iyi anlaşıp o çizgiyi çok iyi kullandılar ama sağ tarafta Hamit’in Sabri ile hiçbir diyaloğu yok ve Galatasaray sağ taraftan tek bir hücum geliştiremedi. Yasin Galatasaray’a faydalı olsun diye alındı. Mutlaka kaliteli bir futbolcu. 18 üzerinden öyle bir vuruyor ki dağlara taşlara... Hamza Hoca’nın elinde yabancı futbolcular olmasa bu yerli futbolcularla şampiyonluk yarışının içinde olması mümkün değil.