Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Osmanlıspor karşısında ortaya konan futbola baktığınızda Florya’da ipler kopmuş gibi görünüyor.

Transfer sezonunu iyi değerlendiremeyen Galatasaray’ın sıkıntı yaşayacağını biliyorduk. Ama ne yalan söyleyeyim, Sivasspor ve Osmanlıspor karşısında bu kadar zorlanacağını tahmin etmiyordum.

Hamza hoca konuşmuyor. Bu kadroyla Cim-Bom’un başarılı olamayacağını hoca da biliyor. Herhalde ya ‘paramız yok’ dediler, ya da ‘sen iyi Galatasaray’lısın, sus’ dediler. İkisinden biri. 20 bini aşkın taraftar, TT Arena’ya gelmiş, rakip Süper Lig’e yeni çıkan Osmanlıspor. Tribünler coşkulu, taraftar bu maç 3 olur, 5 olur diye aralarında konuşuyor. Dakika 29’a geldiği zaman, Serdar’ın golüyle Osmanlıspor galip duruma geçti.

Haberin Devamı

Statta ölü sessizliği. Selçuk İnan beraberliği de sağlasa 49’da Torje, yine Galatasaray’ı mağlup duruma getirdi. Önce Muslera’dan bahsedeyim; Sivasspor maçındaki hatasını dün gece de devam ettirdi. Yediği 2 golde de hatalıydı. Peki defans diyeceksiniz. Defans yok ki. Bir tek Chedjou var. Orta saha ise evlere şenlik. Bakmayın Selçuk’un golüne. Rodriguez alındı, bileklerine hakim ama rakibiyle yaptığı mücadele sıfır. Osmanlıspor’daki Mehmet Güven, Musa ve Ndiaye’nin presi Selçuk’u da Rodriguez’i de bitirdi.

Osmanlıspor’u kutlamak lazım. Galatasaray’dan daha çok koştular, daha istekliydiler, daha çok mücadele ettiler. Bir bütün olarak en üst seviyede yardımlaştılar.

Galatasaray ise kopuk kopuk. Galatasaray’ın en kaliteli ismi Sneijder, koca 45 dakika kaleden çok uzak oynadı. Hocası mı söyledi, kendi mi tercih etti, bilmiyorum. Podolski orta sahası iyi bir takımda başarılı olur. Ama Galatasaray’da geçen seneki Aydın Yılmaz’ın performansının üstüne çıkamaz.

Burak Yılmaz formsuz. Umut Bulut, gol ümidi olamaz. Hele böyle iyi kapanan takımlara karşı, başarılı olamaz. Sonradan oyuna giren Melo, Yasin faydalı olmak için çabaladılar. Ama netice sıfır. Hamza hoca nasıl toparlayacak bu takımı bilmiyorum. Bu sene işi zor. Bana göre, yönetime transfer baskısı yapmayarak, kendine çok büyük zarar verdi. Takımın içinde geçen seneki birlik-beraberlik var mı, bilmiyorum. Ama ortaya konan futbola baktığınızda Florya’da ipler kopmuş gibi görünüyor.