Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İnanın çok üzülüyorum. Galatasaray’ın sorunları, problemleri olabilir. Ama güçlü bir yönetimi ve hocası var. Her sorunu kendi içinde çözer. Herkesin merak ettiği Falcao transferinden başlayayım...
Kolombiyalı oyuncu dünyanın en iyi forvetlerinden biri. Herhalde buna itirazı olan yoktur. Oyuncu için yorumlar yapılıyor. Monaco’nun, Lyon ve Metz maçında sakat olduğu için oynamamış. Eleştirenlerin çoğu dünyadan bihaber. Lyon maçında Falcao kart cezalısıydı oynamadı, Metz karşısında ise ‘Ben Galatasaray’a gitmek istiyorum’ deyince hocası Jardim kadroya almadı.
Falcao, Galatasaray ile her konuda anlaştı, hiçbir sorunu da yok. Alacağı para, kalacağı ev... Her şey karşılıklı olarak konuşuldu ve anlaşıldı. Falcao da sarı-kırmızılı yönetime, ‘Bırakın Monaco ile yaşanan sorunları ben çözeceğim’ dedi. Kulubün Rus başkanı ile görüşme yaptı. Başkan, ‘Senin bizimle bir sene daha sözleşmen var. Ben Slimani’yi ikinci golcü olarak aldım. Senin ayarında iyi bir golcü bulamazsam, seni göndermem” mesajını verdi. Olayın kitlendiği yer burası.
Transferin tıkanmasının parayla pulla alakası yok. Tüm olay bu. Rus başkanın iki dudağının arasından çıkacak tek söz Falcao’yu Galatasaraylı yapacak. Ama o laflar çıkmazsa hiç kimsenin yapacağı bir şey yok. Ama inanın bana Başkan Musafa Cengiz, 2. Başkan Yusuf Günay ve Abddurahim Albayrak, bu transferin gerçekleşmesi için resmen savaş veriyorlar. İşin doğrusu Falcao gelecek mi, gelmeyecek mi tam olarak hiç kimse bilmiyor. Hayırlısı olsun diyelim.
Ama Galatasaray’ın futbol takımı çok kaliteli bir kadroya sahip. Birçok kişi Nzonzi’ye, Seri’ye resmen saldırıyorlar. Bakın iki futbolcunun değeri de 30’ar milyon euro. Nzonzi defansın önünde kesicilik görevi yapacak. Seri ise Belhanda gibi top dağıtacak. Galatasaray’ın futbolunun ilk haftaya göre nasıl değiştiğini de Konya maçında göreceğiz. Denizli maçını kimse ölçü almasın. Bazı futbolcular havalanmıştı. Kendilerini dev aynasında görüyorlardı. Şimdi hepsinin ayakları yere basacak. Her şeyde bir hayır vardır. Belki de ilk hafta alınan yenilgi takımın kendine gelmesi için iyi oldu.
Sön sözüm de eleştiri yapanlara... Herkes Belhanda’nın neden atılmadığını konuşuyor. Haklılar mı? Evet haklılar. Ama şunu unutmasınlar, Marcao’nun iki sarı kartında da hakem haklıydı. Ama aynı pozisyonlar altı tane daha maçta oldu. Neden hakem Marcao’ya sarı kartları gösterirken, öteki takımların futbolcuları kart görmedi? İşte Galatasaray’ın büyük sorunu bu. Futbolcuların çok dikkatli olmaları lazım.

Abdullah Avcı’ya destek verilmeli
Kim ne derse desin... Yeni nesil hocaların en iyi temsilcisi Abdullah Avcı’dır. Ve Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte görev yapmayı sonuna kadar hak etmiştir.
Ama hoca şu anda rahat değil. Yardımcısı Orhan Ak ile taraftarın yaşadığı problem ister istemez Avcı’yı da etkiledi. Etkilememesi mümkün mü? Sivas’ta ligin ilk maçına çıkıyor Beşiktaş. Takımın birinci kalecisi Karius sakat. Türkiye’nin en iyi yerli golcüsü Burak Yılmaz. O da forma giyemiyor. Yerine oynayanlar ise daha tecrübesiz ve hazır değiller.
Bu durumda ne yapabilir Abdullah Avcı? Sistemini tam olarak oturtması için sakat futbolcuların düzelmesi ve formsuz isimlerin de toparlanması gerekir. Eleştiri Beşiktaş’a bir şey kazandırmaz. Hatta takıma zarar verir. Avcı’ya destek olup, motive etmek lazım. Kısa zamanda Beşiktaş’ı toparlayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

Sezon kıran kırana geçecek
Bu sezon belki de futbol tarihimizin en zevkli futbol maçlarını izleyeceğiz. Daha birinci haftada Sergen Yalçın’ın Malatyaspor’u, Rıza Çalımbay’ın Sivasspor’u, Yücel İldiz’in Denizlispor’u, Bülent Korkmaz’ın Antalyaspor’u, Erol Bulut’un Alanyaspor’u... Bu hocaların takımlara nasıl futbol oynattıklarını gördük. Şu anda Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ile Başakşehir tam hazır değiller ve transfer sezonu devam ediyor.
Hakikaten çok heyecanlanıyorum. Bir tek şey istiyorum. Hakemlerimiz bu güçlü takımların futboluna, katkı mı yapacak, yoksa bütün takımlara eşit davranmayıp adaletsiz maç yönetip, futbolu çığırından mı çıkaracaklar... Eğer futbola katkı sağlarlarsa mükemmel bir sezon izleyeceğiz...