Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugüne kadar Galatasaray’ın kötü futbolunda faturayı hep Prandelli’ye kestik. Prandelli gitti artık. Peki hocaları gitti diye futbolcularda değişen birşey var mı? Yok! Olamaz da. Kusura bakmasınlar, Galatasaray, sağlık için futbol oynanacak takım değil. Ayıp, hem de çok büyük ayıp!

Okan Buruk’un mütevazı bir Gaziantepspor’u var. En önemli futbolcularından Muhammet Demir, Koray, Bekir sakat. El Yasa da cezalı. Takımının yüzde 40’ı yok. Buna rağmen sahaya koydukları mücadele rakiplerinin çok üstünde. Muslera gününde olmasa kırmızı-siyahlılar bu maçı galip bitirebilirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray’a bakıyorsunuz yeni hoca gelmiş, futbolcular için yeni bir heyecan olur diyoruz. Bu sadece bizim düşüncemiz. Bütün futbolcuların sanki yeri garanti. Hiç birinde gayret yok. Düşünebiliyor musunuz ilk korner 33. dakikada, ikincisi 63’te atıldı. Böyle bir oyun düzeni.. Hamza hocanın işi hiç kolay değil. Bu takımda formayı hak etmeyen çok futbolcu var. Çok büyük paralar alıyorlar. Bu düzeni hoca değiştirirse kahraman olur. Ama değiştiremezse kusura bakmayın bu takım Hamza Hamzaoğlu’nu da yer. Mutlaka bunların hesabını kendisi yapıyordur. Galatasaray’a yabancı biri değil. Neticede bu kulübün çocuğu.

Düşünebiliyor musunuz, Galatasaray galip gelmesine rağmen bizler neler söylüyoruz. Oynanan futboldan ne kadar rahatsız olduğumuzu söylüyoruz. G.Antep tam kadro bu maça çıkmış olsaydı ne olacaktı? Bu kadar olmaz. Bu kulübün, bu formanın ne kadar büyük olduğunu bilmeyen futbolcuların Galatasaray’da işi olmamalı. İnanın rakip takımlara imreniyorum. Artık futbol hızlı oynanıyor. Tekmeye kafa uzatıyorlar. Bunu sarı-kırmızılılarda ya bir futbolcu ya da iki futbolcu yapıyor.

Bruma için ne kadar umutluydum. Bir dünya yıldızı geliyor diyordum. Adam dükkanı kapamış. Hamit uzun bir sakatlık yaşadı ama daha etkili olması gerek. Selçuk, Melo daha çok mücadele etmeli. Yavaş futbol oynuyorlar. Galatasaray 5 gol pozisyonuna giriyor üçünde sahnede Sneijder var. Bir tek Sneijder de şampiyon olmaya yetmez. Üstüne basa basa söylüyorum Hamza hoca hiçbir futbolcunun gözünün yaşına bakmamalı. Kendini ve G.Saray’ı düşünmeli. Şu an kendisi sarı-kırmızılılar için umut. Takımı şahlandıracağını düşünüyorlar. Hamza hoca mutlaka, bu takımın içinden en az üç futbolcunun kellesini koparmalı. Üç-beş hafta yedekte kalsınlar akılları başlarına gelir.