Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tam 37 bin taraftar TT Arena’ya, ‘acaba bir umut olur, Galatasaray, Atletico Madrid karşısında iyi futbol oynayıp puan alır mı’ diyerek gelmiş. Tabii hayal kurmuşlar. İspanyol ekibinin oturmuş kadrosu, profesyonel futbolcuları, harika bir teknik direktörü, 25 dakika makine düzeninde oynanan futbol, Griezmann ile bulunan iki gol...

Sarı-kırmızılıların rakibi tabii ki Atletico değil. Bu kadro yapısıyla Atletico’yla nasıl başa çıkacak! Her şeyden önce Hamza hocanın sahaya sürdüğü bir 11 var. Herkesi şaşırttı. Futbolcular da şaşırdı. Hakan Balta orta sahada. Denayer ilk defa oynamasına rağmen stoperde. Kendini Pele zanneden Emre Çolak orta sahada. 45 dakika bu sistem, bu kadro rakip karşısında resmen dağıldı.

Haberin Devamı

İkinci yarı Sabri dışarı, Denayer sağ beke, Hakan Balta stopere, Yasin, Sabri’nin yerine kadroya girince takım biraz kıpırdar gibi oldu. Hamza hocaya sormak lazım. Cumartesi Mersin maçı oynandı. Madem Denayer’i stoperde, Hakan’ı ön liberoda düşünüyorsun, bunu denemek gerekmez miydi?

Kabul ediyorum Hamzaoğlu’nun elindeki kadro ne kadar kendisi yeterli de dese çok zayıf. Sneijder bu takıma lüks. Burak’a bakıyorsun takımın kralı. Hakeme bağırır, faul yapar, istediğini yapabilir serbestliği var. Bu serbestlik nereden geliyor biliyor musunuz? Hamza Hoca iyi bir santrfor aldırmış olsaydı Burak bunları yapabilir miydi?

Podolski masal gibi, ne kadar anlatsak bitmez. Takım 90 dakikada 2 gol pozisyonuna girdi, ikisini de o kaçırdı. Takıma en ufak bir katkısı yok. Dilerim kendisine verilen para yanmamıştır. Orta sahada sorun büyük. Selçuk hem defansa hem hücuma yardım etmeye çalışıyor. Tek başına o kadar geniş bir alanda oynuyor ki etkili olması mümkün değil. Yanında savaşçı, rakibe baskı yapan sağlam bir futbolcu olmalı. Rodriguez de bu işi yapamaz, Emre Çolak da...

İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır. Galatasaray iyi futbolcu transfer edemedi. Tribünler Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçında Galatasaray Başkanı ve yönetimini istifaya çağırdı. Yarın bu faturanın devamı Hamza Hoca ve futbolculara gelecek. Transfer sezonu bittiğine göre herkesin aklını başına toplaması lazım. Galatasaray sağlıklı futbol oynama kulübü değil. Atletico Madridli oyuncular nasıl savaşıyorsa, bir topun peşine üç kişi koşuyorsa, onlar da bunu yapmalı. Yoksa başları çok ağrıyacak.