Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray bu sezon üçüncü kupasını da kazandı. Büyük başarı. Bunu alkışlamak lazım. Bursaspor’un en kaliteli futbolcuları ayrıldı. En önemlisi de santrfor Fernandao’ydu. Yeri dolmamış, forvetsiz bir takım seyrettik. Ertuğrul Hoca yeni geldi. Takımı tam olarak oturtamamış. En güvendiği futbolculardan biri olan Volkan Şen resmen yeşil-beyazlıları sattı. Böyle büyük bir maçta oynamadı. Ertuğrul Sağlam da elinde hazır olmayan futbolcularla Galatasaray’a karşı ancak bu kadar oynayabilir.
Sarı-kırmızılıların tarafından baktığımız zaman, Bursaspor eksik, tam kadro sahaya çıkıyorsun, seyirci üstünlüğü sende, kadronda dünya çapında yıldızlar var. Türk futbolcuların da çoğu rakiplerinden daha iyi. Peki oynanan futbola ne demeli? Resmen sıkıldım. İnsanlar o tribünlere koşuyorsa, yılda 3-5 milyon euro alan o yıldız futbolcuların bir kaç güzel hareketini bekliyor.
Galatasaray maçı kazanmasına rağmen Bursaspor’dan daha iyi bir futbol oynayamıyor. Bunun sebebi ne? İnsanın aklına bin türlü şey geliyor. Beş transfer de yapsan, takımın içinde ipler koptuysa bundan daha iyi futbol oynayamazsın. Burak oyundan çıkıyor, nerdeyse Hamza Hoca’nın üstüne saldıracak. Sneijder ise bu takımın beyni. Belki oyundan çıkması yanlış ama hocası çıkardıysa saygı duyması lazım. O da kolundaki bantı atıyor, tekmelikleri savuruyor. Maçın bitmesine bile tahammül etmeden soyunma odasına gidiyor.
Ya Emre’ye ne demek lazım? Şımarık. Kendini beğenmiş. Ozan Tufan, Türkiye’nin en büyük yıldız adaylarından biri. Kasti olarak öyle tekme savrulur mu? Ya çocuğun futbol hayatı bitse! Sonunda ne oldu. Emre oyuna gireli 10 dakika olmuştu, kırmızı kart gördü atıldı, Ne hocası, ne taraftardan korkuyor, ipleri koparmış artık. Takımın reisi olmuş.
Mutlaka Hamza Hoca bu futbolcuları toparlayacak ama Galatasaray görünen o ki sıkıntılı bir süreç yaşayacak. Bilal, Selçuk, Yasin, Sabri çok gayretliydi. Podolski daha uyum sağlayamadı. Herşeyden önce sarı-kırmızılılara maçları kazandıran en büyük yıldızı Muslera. Maçın başında Bakambu ve Ozan Tufan’ın peş peşe vurdukları iki şut var ki, bunu kurtaracak kaleci dünyada çok az. Herneyse Uruguaylı kaleci olduğu müddetçe takım zor gol yiyecek. Bu geçen sezon da böyleydi, bu sezon da böyle olacak. Ama Şampiyonlar Ligi deyince orada duruyorum. Allah Muslera’nın yardımcısı olsun. Bursaspor’un her hava topu Galatasaray kalesinde tehlike oldu. Bu defansla Muslera’nın işi gerçekten çok zor.