Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Büyük derbiye üç gün kaldı... Galatasaray için çok zor bir maç olacağını söylemeyeceğim. Trabzonspor, Adanaspor ve Başakşehir karşısındaki futbolu eleştiri toplayan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenebilir mi ya da berabere kalabilir mi?

Riekerink’in takımı lige iyi başladı ama her hafta geriye gitti. Son üç maçında 2 mağlubiyet, 1 galibiyet aldı. Oynanan futbol bize göre rezalet. Hoca ise futboldan memnun! Bu sefer rakip çok sert. 17 yıldır Galatasaray’ın kazanamadığı bir stat. Fenerbahçe son haftalarda futbolunun üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Advocaat takımını tanıdı ve futbol olarak çok iyi oynatamamasına rağmen iyi sonuçlar alıyorlar. Futbolcularının hepsi çok gayretli...

Haberin Devamı

Galatasaray defansı evlere şenlik. Ne Hakan Balta ne de Semih... Bir tek hava topunu karşılayamıyorlar. Van Persie ve Emenike karşısında ne yaparlar belli değil. Sabri’nin önünde Volkan Şen oynayacak. Son haftaların en formda futbolcusu ve gol yollarında yaptığı asistlerle takımının en büyük silahı Volkan. Sabri, Volkan’ı kitleyebilecek mi, kırmızı kart görmeden maçı bitirebilecek mi?

Solda Carole takımın iyilerinden. Ama defansif yönde o da sorun yaşıyor. Alper karşısında ne yapacak koca bir soru işareti. Orta sahada Sneijder, Selçuk ve Tolga var. Tolga iyi mücadele ediyor, iyi bir kesici. Ama Sneijder ve Selçuk’un kesinlikle kapasitelerinin üstüne çıkmaları lazım. Orta saha Fenerbahçe’ye teslim edilirse çok büyük üzüntü yaşarlar. Bruma’nın karşısında Şener oynayacak. Başakşehir maçında Uğur, Bruma’yı kitledi. Bruma’nın derbideki performansı Galatasaray için çok önemli.

Eren’e kanatlardan orta gelirse etkili oluyor, gelmezse takımını bir kişi eksik oynatıyor. Skrtel ve Kjaer karşısında hava toplarında ne kadar etkili olabilir, yine koca bir soru işareti. Podolski, Bruma’dan sonra takımın en büyük gol silahı. Karşısında Hasan Ali oynayacak. Ne kadar başarılı olabilir, göreceğiz.

Galatasaray derbide bir bütün olarak mücadele etmezse Başakşehir maçında olduğu gibi orta sahası ve defansı birbirinden kopuk oynarsa büyük fedakarlıklar yaparak stada giden o 2 bin 500 taraftara çok büyük üzüntü yaşatırlar. Ve bundan sonraki haftalarda taraftarlarla futbolcuların arası bir daha düzelmez.

Haberin Devamı

Ama Kadıköy’den ne sonuç çıkarsa çıksın yönetim, Riekerink ile sezonu tamamlamalı. Şu ortamda hiçbir hoca takıma faydalı olamaz.

61 numara ve malum başkan!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ deplasman yasağı bitsin diye çok büyük savaş verdiler. Beşiktaş-Galatasaray maçında olay olmadı. Galatasaray-Trabzonspor maçı da gürültüsüz sona erdi. Şimdi geldik büyük derbiye. Basketbol maçında Fenerbahçe, deklarasyon yayınladı, Göksenin için ‘61 numaralı oyuncu’ dedi. Galatasaray cephesi ise ‘malum başkan’ diyerek bu açıklamaya cevap verdi.

Daha derbi oynanmadan basketbol maçında bile ortalık gerildi. Şimdi 2 bin 500 Galatasaray taraftarı yıllar sonra Kadıköy’e gidecek. İnanın çok merak ediyorum, nasıl gidecekler, nasıl gelecekler, statta nasıl karşılanacaklar... Dilerim hiç olmazsa bu dakikadan sonra ortalık daha fazla gerilmez, sadece futbolu konuşabileceğimiz bir derbi izleriz. İnşallah bu maç yasağın tekrar geliş maçı olmaz.

Haberin Devamı

Ergin Ataman bırakır, gider

Ergin Ataman’a bu sezon 9 milyon dolar bütçe verildi ve yeni bir takım kurması istendi. Ataman, yaptığı transferlerle iyi bir kadro kuramadı. Euroleague’de şu anda Galatasaray sonuncu.

Bu kadroyla da bir adım ileri gidebileceğini düşünmüyorum. Bir de bunun üstüne Avrupa Ligi komitesinden basketbolcuların geçmiş dönemdeki paraları ödenmediği 1 aylık transfer yasağı geldi. Bugün Darüşşafaka Doğuş ile Euroleague maçı oynanacak. Galatasaray bu maçı da kaybederse korkarım Ergin Ataman’ın başı çok ağrıyacak.

Abdurrahim Albayrak ve Başkan Dursun Özbek kendi kefaletleriyle dün 30 milyon lira kredi aldılar. Bu sıkıntıları önümüzdeki hafta bitirecekler. Burada taraftarlar, Ataman’ı suçluyorlar. Böyle bir ligde 9 milyon dolarlık takımın başarılı olması mucize. Ataman’a biraz daha yüklenirlerse coach takımı bırakır gider ve Galatasaray daha büyük sorunlarla baş başa kalır. Artık bu sezon olan oldu. Hiç olmazsa Ergin Ataman takımın başında kalmalı ve gelecek sezonun hazırlıklarına şimdiden başlamalı.