Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın dünya çapında bir yıldızı var. Adı Sneijder. Dün gece Alanyaspor karşısında skorun böyle farklı olmasını istedi Hollandalı... Bir gol attı, üç golün de pasını verdi. Kendi kendime soruyorum. Bu takımda Muslera, De Jong ve Sneijder olmasa Galatasaray taraftarları inanın maça gelmez.

Alanyaspor, bilhassa gol yollarında Wagner Love oynamayınca, kaderine razı, etkisiz, hiçbir amacı olmayan bir takım kimliğine bürünmüş. Buna rağmen zaman zaman yine Galatasaray kalesine geldiler, pozisyon da buldular. Golün yanında bir topları da direkten döndü. Ama işin özeti, daha farklı mağlubiyeti hak eden bir futbol oynadılar.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, Sneijder’in liderliğinde, rakip de direnmeyince çok rahat bir galibiyet aldı. Hollandalı yıldızı ilk defa böyle istekli ve etkili gördüm. Rakip, ikili mücadelelerde başarısız olunca Sneijder de oyunu istediği gibi yönlendirdi ve maçın kahramanı oldu.

Bu galibiyet sakın kimseyi kandırmasın. Defans yine aksıyor. Semih, nerede duracağını bilmiyor. Sajjad golü atarken Semih resmen seyretti. Orta sahada Selçuk sakatlanıp çıktı. Oynadığı dakikaya kadar etkili olamadı. De Jong, Sneijder’den sonra Cim-Bom’un ikinci yıldızıydı. Tek başına orta sahada mücadele etti ve bir de gol attı.

Orta sahada da sorun var. Sabri’yi taraftarlar protesto ediyor. Hoca bunu görüyor ve duyuyor. Neden Linnes’i oyuna almıyor? Tabii kenarda hoca olsa mutlaka ikinci yarıya çıkarken Linnes’i sahaya sürerdi. Galatasaray 4. golü buluyor. Bu sefer futbolcular Yasin başta olmak üzere, daha sonra Bruma ön plana çıkmak için boştaki arkadaşlarına pas vermek yerine kaleye şut çekip pozisyonu öldürüyorlar. Hamit Altıntop, artık dükkanı kapatmış. Fiziki gücü, temposu Galatasaray’da futbol oynamaya müsait değil. Neden teknik direktör Riekerink, bir sefer olsun orta sahada Linnes’i denemiyor ya da kimden korkuyor?

Sonuçta bu galibiyet Galatasaray Yönetimi’ni kandırmasın. Biz bu hocayla, bu kadroyla şampiyon oluruz diyorlarsa kendilerini kandırırlar. Son sözüm de maçın hakemi Halis Özkahya’ya; artık bıraksın bu işi. Hakem adalet dağıtır. Özkahya ise bırakın adalet dağıtmayı, gördüğü pozisyonları değerlendiremiyor. Kırmızı kart vereceği yerde sarı kart gösteriyor ya da hiç çıkarmıyor. İnanın böyle kötü maç yöneten hakemler Türk futboluna zarar veriyorlar.