Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’da yaşananlara bir bakın. Takım devre arası transferleriyle güçlendirilmiş. Denizlispor maçında tempolu, bol gol pozisyonlu bir maç oynamış. Onyekuru hastalanmasına rağmen düzeldi ve iki hafta sonra sahada olacak. Baktığınız zaman her şey iyiye gidecek diye düşünülürken karşımıza bir sürü sorun çıkıyor.
En başta Arda Turan krizi var. İnanın kulübe o kadar çok zarar veriyor ki. Yönetim ya da Fatih Terim eski oyuncusunu isteyebilir. Buna hiç itirazım yok. Ama tartışmalar yönetimi de, taraftarı da, camiayı da resmen böldü. Arda’yı isteyen de var, istemeyen de var... Ama bunun kararını taraftar ya da camia vermeyecek. Teknik direktör ve yönetim son sözü söyleyecek. Hem de net olarak. Ya ‘alacağız’ diyecekler, ya da ‘kadroda düşünmüyoruz’ diye deklare edecekler.
Gazetelere bakıyorum, ‘Üç gün sonra Arda Florya’ya gelecek’ manşetleri atılıyor. Taraftara bakıyorum birçoğu, ‘Arda gelirse kombinelerimizi iptal edeceğiz’ yorumunda bulunuyor. Bir kısmı da ‘Arda camianın çocuğu. Neden Galatasaray’a geri dönmesin’ diyor. Bunu da geçelim. Ya Galatasaray camiasındaki insanlara ne demeli. Başkan Mustafa Cengiz ile konuşmadım. Ama benim yanıma gelenler, “Arda gelirse kesinlikle marttaki mali kongrede Başkan Cengiz’i ibra etmeyiz” diyorlar. İş bu boyutlara geldi. Bunu söyleyen camiadaki insanların kesinlikle samimi olduklarına inanmıyorum. Geçen sene martta Arda mı takımdaydı. Peki o zaman Mustafa Cengiz’i neden idari konularda ibra etmediniz, kulübü mahkeme kapılarına düşürdünüz.
Esasında bu grubun konuşmaya hiç hakkı yok. Galatasaray’ı mali yönden yerle bir edenlere, Galatasaray Adası’nı yıktıranlara, Florya’yı satanlara hiçbir şey demediler. Şimdi de olayı Arda Turan’a bağlayıp, güya Başkan Cengiz’e mesaj yollamak istiyorlar. Benim tanıdığım Mustafa Cengiz her konuda dik duran bir insan. Bu tür tehditlere de boyun eğmez. Arda konusunda kararı da kendi verecek. Başkanlık, kulübün en üst kademesidir. Başkan ne derse bütün kulüplerde o olur. O zaman bir an önce Başkan Cengiz’in bu sorunu olumlu ya da olumsuz karar verip gündemden kaldırması lazım.
Eğer bu konu daha da uzarsa, Florya etkilenecek, takım etkilenecek... Her şeyden önemlisi çok daha büyük patırtılar çıkacak.

Haberin Devamı

Genç hakemler umut veriyor
Her zaman söylüyorum. MHK’nin genç hakemlere daha çok görev vermesi lazım diye. Son haftalarda hakikaten Süper Lig’de maç yöneten hakemlerin çoğu genç isimler. Ve hepsi de başarılılar. Ufak tefek hatalar tabii ki oluyor. Ama kafalarında kesinlikle hiç kötü düşünce yok. Hatalar da yapsalar, bunlar masum hatalar. En azından VAR’ı doğru kullanıyorlar.
Galatasaray-Denizlispor maçında yan hakem 1,5 metre geriden topa vuran Emre Akbaba’nın pozisyonuna ofsayt verdi. Yaşar Kemal Uğurlu ise VAR’a gidip pozisyonu izledi. Ardından da gol kararı verdi. Doğrusu da bu. Bizim tecrübeli hakemlerimiz kenara gelip pozisyonu izlemeye bile tenezzül etmiyor, ben her şeyin üstündeyim diyorlar. Hatta VAR’ın başında oturan hakemlerden bile görüş almıyorlar. Bunun için de hatalar yapıyorlar. Sonuna kadar genç hakemler konusunda MHK’nin arkasındayız.

Haberin Devamı

Türkiye Kupası’nda Anadolu depremi
Beşiktaş büyük bir kulüp. Başarısız sonuçlar, üst üste yenilgiler tabii ki hiçbir yerde hoş karşılanmaz. Ama elimizi vicdanımıza koyup doğruları konuşmamız lazım.
Bu faturayı tek başına Abdullah Avcı’ya çıkarmak haksızlık olur. Başkan Ahmet Nur Çebi kulübün nasıl durumda olduğunu bilen bir insandı. Bütün sorunları bilerek başkanlığa aday oldu. Futbolcular ödemelerini zamanında almazsa, eksik bölgelere takviyeler yapılmazsa, nasıl bir sonuç bekleniyordu.
Üst üste yenilgiler geldi. Oyuncularda sorun nedir fazla derinine girmek istemiyorum. Ama sahada görünen mücadele etmeyi bırakmışlar. Oğuzhan, Ljajic, Karius... Bunlar futbolu gerçekten unutmuş. Takıma en ufak bir katkıları yok. Tribünler isyan ediyor, ‘Sergen Yalçın’ diye bağırıyorlar. Sergen bu takıma gelse ne yapacak? Beş hafta sonra Abdullah Avcı’nın başına gelenlerin hepsini Sergen de yaşayacak ve yazık olacak.
Burada taraftara çok iş düşüyor. Mantıklı düşünmeleri lazım. Kesinlikle ne takımı Abdullah Avcı bu hale getirdi, ne de Sergen gelse daha iyisini yapabilir. Bunu böyle bilmeleri gerekir.