Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray, Büyükşehir Belediye’yi yenerek üç puan alsa da Fatih Terim’in ve futbolcuların akılları Cluj maçındaydı. Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray, Büyükşehir gibi oynadı. Kontrollüydü, rakibe gol pozisyonu vermedi. Burak ve Umut’la da kontratağa çıkarak iki gol attı. Cluj karşısında da mutlaka bu taktikle oynayacak. Fatih Terim’in düşüncesi doğru... Ama sarı-kırmızılılarda bazı futbolcular SOS veriyor. Hatta biraz daha ileriye gideyim, Büyükşehir’in iki stoperi Metin ve Zayatte’nin dün gece yaptıkları hatalara bakın... Bu iki ağır stoper karşısında da Burak ve Umut zorlanıyorsa peki Cluj karşısında ne yapacaklar?
Webo hücumda tek başına kaldı. Turgay sağda, Holmen ise hiç yardım etmedi. Buna rağmen Webo, Dany’yi oyundan attırabilirdi. Düşmeseydi gol atabilirdi. Cris’e de sarı kart göstertti. Cluj’da Webo’dan daha çabuk, daha teknik iki santrfor var. Fatih Terim bizim düşündüklerimizi daha kapsamlı analiz ediyordur. Dany ve Cris’e baktığımız zaman Cris çok ağır... Dany ise kontrolsüz, her an kırmızı kart görebilir. İki kanada bakıyoruz; Amrabat sahada kaldığı sürece ayağına iki-üç kere top değdi. Hamit’ten patlama bekliyoruz. Son yarım saat biraz kıpırdadı ama ilk yarı sahada yoktu. Melo, cezası nedeniyle Cluj maçında görev yapamayacak. Yekta oynayacak. Dün geceki Yekta takımın en çok pas hatası yapan futbolcusuydu. Kayserispor karşısında oynadığı güzel futbolun yarısını bile dün gece ortaya koyamadı. Galatasaray’a baktığımız zaman sorunlar var. Dilerim çarşambaya kadar bu problemler halledilir.
Burak takımın en çok koşan futbolcusu... Dün gece iki de güzel gol attırdı. Ama kaçırdıklarına baktığımız zaman Kayserispor ve Belediye maçlarını topladığımızda herhalde bir düzine etmiştir. Son vuruşlarda Burak’ın kendini geliştirmesi lazım. Selçuk ise eski günlerine döndü. Attığı golde verdiği pas, daha sonra takipçiliği tek kelime ile mükemmeldi.
Büyükşehir’e gelince... Kan kaybediyor... Arif Erdem, Abdullah Avcı’nın bıraktığı takım bu değil. Doka’yı, Holmen’i, Cihan’ı, Zayatte’yi ve Metin’i tanıyamıyorum. Çünkü çok formsuzlar. Kazanmak için tek şansları Webo...