Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sivasspor maçı Galatasaray’da çok şeyin değişeceğini gösterdi. Feghouli, Belhanda, Ndiaye ve Fernando yüreklerini sahaya koydukları zaman takımlarını nereye taşıyacaklarının sinyallerini verdiler.

Kulüp, bu futbolcular için ‘Avrupa’dan iyi bir teklif gelirse en azından Feghouli ve Belhanda’yı satarız’ düşüncesini gündemden kaldırdı. Fatih Terim hedef büyüttü. Tecrübeli çalıştırıcı, ‘hem Avrupa’da, hem Süper Lig’de devre arası doğru futbolcuları alırsak zirveyi yakalayabilirim’ diye düşünmeye başladı. Peki transferler nasıl olacak? Evet bir golcü bir stoper isteniyor. Ancak bu oyuncuların alınması için UEFA’ya bildirilen 21 kişilik kadrodan futbolcu satılması lazım.

Haberin Devamı

Mariano ‘gitmem’ diyor. Ben de gitmesini istemiyorum. Gönderilecek bir tek isim var, o da Maicon. Ona da şu ortamda hiçbir kulüp 6 milyon euro bonservis vermez. En fazla kulüp 3 milyon kazanır bu oyuncudan. O parayla da hem golcü hem stoper alınacak. Ama kaliteleri yine tartışılaşacak. Kulağıma gelen bazı haberler var.

Birincisi Alan; 4.5 milyon euro imza parası, yılda da 4 milyon euro istiyor. Bu transferin gerçekleşmesi mümkün değil. İkincisi Ozan Kabak’a birçok İngiliz kulübü talip. Nereden haber almışlarsa bilemiyorum. Ozan 7,5 milyon euroya serbest kalabiliyor. Galatasaray Yönetimi sıcak para gelsin diye önümüzdeki seneler 25-30 milyon euroya gönderebileceği Ozan’ı bu paraya İngilizlere kaptırırsa, benden söylemesi kıyamet kopar. Taraftara bunun hesabını hiç kimse veremez. Ozan, Galatasaray’ın evladıdır. Altyapıda yetişti ve Fatih Terim’in elinde uluslararası bir değer olacak. Yönetim inşallah böyle bir şey yapmaz.

Rodrigues için de teklifler var. O da satılırsa yanlış yapılmış olur. Belirli bir istikrarı yok, ama senede en az 5 maç kazandırıyor. Linnes ile de hemen sözleşme yapılmalı. Serdar Aziz de gönderilmek isteniyormuş. Bu olursa hatalara bir yenisi eklenebilir. Evet, Serdar çok sık sakatlanıyor, ama milli formayı giyen böyle bir stopere kulübün ihtiyacı var.

Sonuçta ‘devre arasında büyük transferler yapacağız’ diye taraftarı başka yerlere götürmemek lazım. Galatasaray’ın durumu bu. Gerçekten orta kalitede bir golcü ve stoper alınabiliyorsa, buna da Fatih Terim onay veriyorsa bu takım iki kulvarda da yarışın içinde olur. Ama bu transfer yapılmazsa ligin ilk yarısındaki gibi yine sarı-kırmızılılar çok zorlanır.

Haberin Devamı

Fenerbahçe mutlaka düzelecek

Sarı-lacivertli takımın puan cetvelindeki görüntüsü hakikaten normal değil. Ruhunu kaybetmiş bir sürü futbolcu var takımda. Evet, Başkan Ali Koç ‘Yeni bir düzene geçiyoruz. Yeniden yapılanıyoruz’ dese de neticede bu düşüncelerini gerçekleştirmek için sahadaki takımın iyi mücadele etmesi lazım.

Yerlisi, yabancısı ruhen bitmişler. Bu takımın içine 2-3 futbolcu da alsan birden bire Fenerbahçe şaha kalkamaz. İlla ki mevcut durumundan daha iyi olacak. Golcü alıyorsun, tek golle ilk yarıyı kapatıyor. Orta sahada da hiçbir futbolcu maça ağırlığını koyamıyor. Defansta Skrtel’i bir kenara ayırdıktan sonra diğer oyuncular gibi bütün takımlarda böyle isimler var. Ama ne olursa olsun taraftar kulübün peşini bırakmıyor.

Haberin Devamı

Maç kaybedilse de kazanılsa da 40 bin taraftar geliyor. Bu enerjiyi oyuncular alamıyorsa onlarla yola devam etmenin bir anlamı yok. Ben eminim Ersun Yanal kısa zamanda Fenerbahçe’yi toparlayacak. Fakat eldeki futbolcularla ne kadarını başarabilir, kafamda büyük bir soru işareti var.

Güneş tartışılmamalı

Beşiktaş’ın elinde Şenol Güneş gibi bir hoca var. Ben olsam onunla ömürlük sözleşme yaparım. İki sene üst üste bu takımı kim şampiyon yaptı? Devler Ligi’nde gruplardan namağlup hangi hoca siyah-beyazlıları çıkardı? Hepimiz oynattığı futbola övgüler yazmadık mı? Evet, şu anda sorun yaşıyor Şenol Güneş. Ama bu sorunlar ondan mı kaynaklanıyor?

Her sene üç futbolcu gidiyor, yerine yenileri geliyor. Böyle bir trafikte dünyada hangi hoca istikrar sağlayabilir. Şenol hoca sıkıntı çekiyor. Çünkü Beşiktaş’ın her bölgesinde sorun var. Ve bunların hiçbirisi hocadan kaynaklanmıyor. Ben Beşiktaş Yönetimi’nin yerinde olsam sezon bitmeden Şenol Güneş ile yeni mukavele imzalarım.