Galatasaray "Otobüs şarampole gitseydi..."

"Otobüs şarampole gitseydi..."

06.04.2015 - 20:20 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Kardemir Karabükspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Otobüs şarampole gitseydi...

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

"Otobüs şarampole gitseydi Türkiye olarak işin içinden çıkamazdık"

Türk Telekom Arena'da Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendikleri maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yasaman, Fenerbahçe'nin büyük tehlike atlattığını belirterek, "Kaza olsa Türkiye karışırdı. Yapılan iş çok kötü, geçmiş olsun, kınıyoruz, lanetliyoruz. Türk sporunda bu şiddettin olmaması lazım. Genel atmosfer gergin. Ucuz atlatıldı. Otobüs şarampole gitseydi Türkiye olarak işin içinden çıkamazdık. Allah yalnız Fenerbahçe'yi değil hepimizi korudu" diye konuştu.

Olay nedeniyle ligin ertelenmemesi gerektiğini kaydeden Yasaman, "Bence ligin ertelenmesi doğru değil. Bu terörse eğer ona prim vermek olur. Devletin gücü buna yetiyor. Bu olayın münferit olduğunu zannediyorum. Hakikaten geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hamdi Yasaman, Kardemir Karabükspor maçının son bölümünde zorlanmalarına rağmen galip geldiklerini vurgulayarak, "Her maç zor geçiyor. Sonuna kadar mücadele ediyorlar. Artık 8 maçımız kaldı. Onları da kazanıp şampiyon olacağız" dedi.

Teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu ile ilgili eleştirilere de değinen Yasaman, "Hamza hocanın istifası söz konusu değil. Bütün taraftarın Hamza hocaya güveni var. Hepimiz Hamza hocaya destek veriyoruz. Kendisine güvenimiz tam" değerlendirmesinde bulundu.

Abdurrahim Albayrak: "Saldırı, Türk futboluna sürülmüş kara lekedir"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı Türk futboluna sürülmüş kara leke olarak değerlendirdi. Abdurrahim Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendikleri maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili şunları kaydetti:

"Milli formayı giyen futbolcuların bir zırhlı araçla havalimanına gitmeleri yolun ve her şeyin bittiği andır. Çok üzüldüm. Asla hafife alınabilecek bir olay değil. Bu bizim veya Beşiktaş'ın da başına gelebilirdi. Bu olayı Trabzonspor'a mal etmek de mümkün değil. Çok yönlü araştırmalar yapılıyor ve failleri yakalanarak adalete teslim edilecek. Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı, Türk futboluna sürülmüş en büyük kara lekedir. Trabzonspor camiası da bununla ilgili bir kınama yaptı."

Haberin Devamı

"İnşallah herkes bu olaydan ders çıkartır"

Kulüpler Birliği toplantısında yarın her şeyin konuşulacağını aktaran Albayrak, "İnşallah herkes bu olaydan ders çıkartır. Ders çıkartmalı da. Özellikle yöneticiler konuşurken dikkat etmesi lazım. İleride bunların nerelere gideceğini bilmeden konuşmamak gerekiyor. Milyonlarca insan bizim ağzımızdan çıkan lafla kendilerine yöne veriyor" ifadelerini kullandı.

Abdurrahim Albayrak, Trabzonspor Kulübü'ne bu olayları mal etmenin yanlış olacağını belirterek, "Kulüp yöneticileri el ele verip bunların çaresini bulmamız lazım. Maçtan çıktıktan sonra başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Eskiden İnönü Stadı'na gidip karşılıklı şarkılar söylerdik. O günlere dönemezsek bu işleri düzeltemeyeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yazarlar