Basketbol ‘Öyle ya da böyle Teodosic’i a-la-ca-ğız’

‘Öyle ya da böyle Teodosic’i a-la-ca-ğız’

29.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Çıkan haberler işimizi zorlaştıracak ama Teodosic’i mutlaka transfer edeceğiz. 2 milyon ’nun altında bir rakama transferi bitireceğiz. Rakam yükselirse de F.Bahçe parayı verecek.”

‘Öyle ya da böyle Teodosic’i a-la-ca-ğız’

FUTBOLDA Cardozo ya da Emmanuel Emenike’den birini kadrosuna katmak için çabalayan F.Bahçe’nin potadaki tek önceliği CSKA Moskova’nın Sırp yıldızı Milos Teodosic. Menajeri Nikolaos Lotsos’un, F.Bahçe Ülker ile anlaştıkları yönündeki iddiaları “NBA’den Memphis Grizzlies, Milos’a yıllık 6 milyon dolar önerdi. Ancak Teodosic CSKA ile Euroleague şampiyonluğuna ulaşmak istediği için reddetti. Önceliğimiz CSKA. Onlar da Teodosic’i takımda tutmak istiyorsa planlarımızı buna göre yaparız. Ancak aksi takdirde diğer seçenekleri değerlendiririz”sözleriyle açıklamasına rağmen sarı-lacivertiler transfer konusunda rahat.

Haberin Devamı

NEDENİ ise Obradovic’in devreye girmesinin ardından rotanın F.Bahçe’ye dönmesi. Vatandaşı Obradovic ile yaptığı görüşmenin ardından 27 yaşındaki oyuncununun F.Bahçe’ye gelmeye sıcak baktığı ifade edildi. Çalışmalarla ilgili olarak Vatan’a bilgi veren F.Bahçeli bir yönetici de bu konudaki kararlılıklarını şu sözlerle açıkladı:

‘BU HAFTA KESiN BiTiYOR’

“MEDYADA çıkan haberler açıkçası biraz işimizi zorlaştıracak ama öyle ya da böyle Milos Teodosic’i transfer edeceğiz. Oyuncunun çok fazla şartı yok. 2 milyon Euro’nun altında bir rakama bu transferi bitireceğiz. Ancak olur da rakamı yükseltirse de F.Bahçe parayı verecek. Bu hafta kesin bitiyor.”

BİR GÖRÜŞ: KAAN KURAL

Esas Milos Teodosic’e yarar

"TeodosIc’in yeteneklerini tekrarlamak gereksiz. Modern basketbolun en önemli ögeleri olan ikili oyunda usta. Ölümcül bir şutör ve pasör. Saha görüşü kusursuza yakın. Saf oyun kurucu yetenekleri olarak belki de kıtanın en iyisi.
ANCAK Teodosic’in kariyeri büyük maçlarda kayboluşuna, sinirlenip oyundan düşüşüne sahne oldu. Hatta neredeyse hiçbir önemli maçta vasatı bile bulamadı. Sadece İstanbul’da maç sonu sinirle topa attığı degajlar 4’ü buldu.
BU açıdan F.Bahçe’ye katacağı şeyler bir yana, esas Obradovic’in Teodosic’e katacağı şeyler var. Teodosic sadece olağanüstü bir yetenekten çıkıp büyük bir oyuncu olacaksa bunu yapabilecek en isim Obradovic.
her oyuncuyu işleyip mücevher yapan Sırp koç bu ham elmastan bakalım nasıl bir pırlanta kolye yapacak. Zaten o da yapamazsa Teodosic büyük maçlarda dağılma konusunda oluşan referans noktası etiketini tamamen sahiplenecek demektir."