Dünyadan Futbol Özbekistan'da 'Yılın Futbolcusu' Denisov

Özbekistan'da 'Yılın Futbolcusu' Denisov

27.12.2013 - 13:04 | Son Güncellenme:

Rusya Premier Lig takımlarından Lokomotif Moskova'nın defans oyuncusu Vitaliy Denisov, Özbekistan'da "Yılın Futbolcusu" seçildi.

Özbekistanda Yılın Futbolcusu Denisov

Özbekistan'daki spor yazarlarının katıldığı oylamada, Rusya liginin lideri Lokomotif Moskova'da top koşturan Denisov, 147 puan ile ilk kez yılın futbolcusu seçilirken, Türkiye'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda başarılı bir performans sergileyen genç futbolcu Camşid İskandarov 56 puanla ikinci, Rusya'nın Anzhi kulübünde forma giyen Adil Ahmedov ise 44 puanla 3. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Asya kıtasında geçen yıllarda 3 kez yılın hakemi seçilen Ravşan Ermatov'un, bu yıl üst üste 8. kez "Yılın Hakemi" seçildiği Özbekistan'da, Süper Lig'deki zorlu mücadelede ezeli rakibi Pakhtakor'u geride bırakıp üçüncü sırada yer alan Nasaf kulübünün teknik direktörü Ruzikul Berdiyev ise "Yılın En İyi Antrenörü" ilan edildi.

Özbekistan Futbol Federasyonu'nun düzenlediği törende, Denisov, İskandarov ve Ermatov, ödüllerini federasyon başkanı ve senatör Mirabrar Usmanov'un elinden aldı.

20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda başarılı performans sergileyen Özbekistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ahmadcan Musayev ile 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda başarılı olan milli takim antrenörü Dilşad Nuraliyev'e de başarılarından dolayı birer binek otomobil hediye edildi.

Yazarlar